facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mjödhamnen

Mjödhamnen

About

Mjödhamnen gör exklusivt Svenskt Mjöd, lokalt producerat från Skåne i söder till Västerbotten i norr

Story

Mjödhamnen bildades i slutet av 2006, med syfte att påbörja mjödimport till Sverige och att öka medvetenheten om mjöd, vilken då var väldigt dålig i Sverige. Sedan dess har den ökat avsevärt.

Ett av målen var att ett mjöd skulle nå Systembolagets butikssortiment, vilket lyckades under våren 2008, då Piastowski lanserades i det tillfälliga sortimentet.

Ett annat mål har varit att få igång svensk tillverkning av mjöd, och i början av 2010 kläcktes en avancerad idé som skulle få egenproducerad mjöd att bli ekonomiskt gångbar.

Expedition lokalt mjöd
Idén var en mobil tillverkning av mjöd, där det fanns möjlighet att producera mindre serier av lokala produkter på mer än en plats.En undersökning om huruvida detta skulle vara byråkratiskt genomförbart gav oväntat bra resultat, och planerna för projektet gick raskt över på detaljnivå.

Uppbyggnaden
I Juni 2010 flyttades företaget till södra Hällefors i Örebro län, 3 km ifrån Grythyttan Livsmedelsby. Här skulle det mobilt producerade mjödets lagerlokal och buteljeringsanläggningar komma att ligga, och även företagets kontor. Uppbyggnaden var ett tugnt och hårt arbete som löpte ända in i November, då de första satserna mjöd sattes i Hörebacken utanför Örebro.

Vision
Mjödhamnen hoppas att inom något år, kunna nå ut till de flesta landskap i Sverige med lokalt tillgängliga mjöd. Det finns även förhoppningar att kanske få igång mer central tillverkning av mjöd, mölska, kalldestillerade mjöd, etc, etc om möjligheterna till det öppnar sig. Men fokus ligger på de lokala mjöden, vilka i sig kommer att innebära 30-45 unika lanseringar per år.

Address: Industrivägen 7, 712 30 Hällefors
Phone: 070-5447403
City: Hällefors
Zip Code: 712 30


Comment on this business

to add Mjödhamnen map to your website;