facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for MKTango

MKTango

About

Argentinsk tango i Öresundsregionen

Story

Undervisningen byggs på ett tema som varierar från gång till gång. Dessa teman griper in i och överlappar varandra för att under terminens lopp ge en helhetsbild av tangons många aspekter. Varje deltagare deltar utifrån sina förutsättningar och erfarenhet - varje tema bjuder på rikligt med utmaningar för den övade såväl som för nybörjaren. Varje undervisningstillfälle utgör en del av en större helhet.
Vår målsättning är att skapa ett rum där var och en kan lära sig och utveckla sin dans.
Tangodansaren inbjuds att laborera med sina tangosteg, analysera och finslipa sina sekvenser och undersöka betydelsen av omfamningen, hitta och fördjupa balansen och kommunikationen, experimentera med kroppshållningen och låta kroppen ledas av tangomusiken. Vi vill gärna skapa ett utrymme där tangodansaren kan stanna upp och reflektera kring vad tango gör med den som dansar.
Maria & Kenjiro är erfarna pedagoger med kunskap och erfarenhet inom de mest skilda områden, såsom dans, kropp och rörelse, pedagogiskt drama, tai-chi, qi-gong, psykologi och kommunikation. De använder sig speciellt av Dinzelsystemet, som är ett pedagogiskt system speciellt utvecklat för tangoundervisning, det används bl.a. vid tangouniversitetet i Buenos Aires



"We teach Argentinian tango according to Dinzel pedagogic system developed by Gloria and Rodolfo Dinzel in Buenos Aires."
Address: Ljungabrovägen 13, 271 73 Köpingebro
Phone: 0709545864
City: Köpingebro
Zip Code: 271 73


Comment on this business

to add MKTango map to your website;