facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Monica i Ommaby

Monica i Ommaby

About

Vandrar den fornnordiska shamanens väg. Håller kurser i shamanskt hantverk, grundkurser och anordnar ceremonier.

Story

En fråga som jag ofta får ”är du shaman?” Jag vet fortfarande inte vad jag ska svara på det. Att kalla mig själv för shaman är alldeles ”för stort” för mig så jag väljer istället att säga att jag vandrar den fornnordiska shamanens väg. För det är det jag gör, sen får var och en välja själv vad de vill kalla mig, Monica funkar bra för mig, det funkar till och med bra med Moonica ;)

Jag har vandrat den här vägen sen jag var liten, men inte förstått och utbildat mig förrän på äldre dagar. Många lärare har kommit till mig, men jag förstod inte deras lärdom. Inte förrän jag gick in i den berömda väggen första gången. Då! Då började jag förstå. Efter det har jag utbildat mig för att lära mig de olika tekniker och arbetssätt som finns. Men det är en ständig utveckling och jag älskar att lära mig mer, för det finns alltid mer. För det fina med shamanism är att du utvecklas med den och du utvecklar ditt sätt att utöva shamanism. Att jag har valt den fornnordiska vägen beror på att jag i detta livet lever här och därför känner att det är i det jag ska verka. Runorna har blivit en utveckling och jag är ännu i nybörjarstadiet :)

Jag har under åren gjort en del shamanskt hantverk och tagit emot klienter som önskar hjälp och det mesta av detta görs på distans. Men det krävdes ytterligare en smäll, denna gång i tvåhundra knyck rätt in i väggen för att jag på allvar skulle börja jobba med shamanismen och leva upp till det bomärke som jag blivit tilldelad av andevärlden!

Så nu är det detta som gäller och jag kommer att erbjuda ett antal kurser i fornnordisk shamanism, trumbyggarkurser, skinnberedning och provapåkurser under året. Till det blir det också en hel del fullmånecirklar, kanske inte varje fullmåne, men näst intill.
Det som jag kommer att lägga stor vikt vid under året är årshjulets stora händelser och då tänker jag på Vårdagjämningen, Sommarsolståndet, Höstdagjämningen och Vintersolståndet. Till dessa kommer större ceremonier att göras utifrån de önskemål som framförs i resorna till dessa ceremonier.

Så vad är då shamanism? Shamanen är den som vet och har många olika uppgifter. Den som vet har också en helande och läkande funktion. Shamanen reser ofta med hjälp av trumman som av en del kallas ”shamanens häst”. För mig är trumman det som kopplar loss mig från den här verkligheten. Men det händer ganska ofta att saker bara kommer till mig och jag har ofta funderat över om det var jag som sa det som kommer ut ur min mun, eller om det var någon annan som talade.

Denna FB-sidan kommer att vara ett komplement till min hemsida som jag förhoppningsvis kan få klar här under våren. Till dess får du nöja dig med detta!

Address: Omma Byaväg 153-7, 27591 Sjöbo (commune)
City: Sjöbo
Zip Code: 27591


Similar places near
Ekenborns Måleri Ekenborns Måleri 2 km Vi utför allt inom måleri! Nybyggnation och renovering. In och utvändig målning, tap...
Sockerdrömmars  Tårtor, Mat och Catering Sockerdrömmars Tårtor, Mat och Catering 2 km Fantastiska tårtor och deras macarons är himmelska. Cia är jättetrevlig och lätt att ...
Sjöbo Elteam AB Sjöbo Elteam AB 3 km Väldigt kunniga och trevliga Elektriker.
Comment on this business

to add Monica i Ommaby map to your website;