facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Monty Cyklar

Monty Cyklar

About

Monty är cykelmärket som står för kvalité. Vi har allt från elcyklar och Citybikes till Trialcyklar. Samtliga cyklar tillverkas i vår fabrik i Spanien.

Story

Monty cyklar grundades 1983 av Pere Pi, en entreprenör och niofaldig spansk mästare i motorcross och Trial. Pere kombinerade sina erfarenheter från tävlingsbanan med kunskaper från 25 års arbete som teknisk designer hos Montessa Motorcykles som bas för att skapa en högkvalitativ trialcykel.

Den första Montycykeln var en trialcykel skapad åt Peres son Ot. Cykeln blev en omedelbar succé och tillverkades under de första åren av Montessa Motorcycles. För att kunna utveckla nya modeller och producera cyklar med högsta kvalitet togs beslutet snart att producera alla Montycyklar i en egen fabrik i Spanien. Märket har expanderat från att endast tillverka trialcyklar till att även bygga Mountainbikes och standardcyklar för gatbruk. Alla cyklar håller dock samma höga kvalitet och innovationsnivå som den första cykeln Pere en gång byggde åt sin son.

Montys cyklar säljs numera i över 30 länder över hela världen. De största marknaderna förutom Spanien är England och Japan. Ett bevis på Montys nytänkande är de nya produktlinjerna med elcyklar. Dessa högkvalitativa två- och trehjulingar innehåller de bästa komponenter som finns att tillgå på marknaden, inklusive Lithium-Jonbatterier som ger upp till 11 mils räckvidd (eller som att cykla Stockholm-Västerås på en laddning).

Address: Tomasgårdsvägen 13b, 44139 Alingsås (commune)
Phone: 0322-209959
City: Alingsås
Zip Code: 44139



related searches:
Similar places near
Vincents Alingsås AB Vincents Alingsås AB 2 km Beställde en landsvägscykel online, fick otroligt bra hjälp inför köp samt efter köp....
Reviews
Bra cyklar! Bra kvalitet och bästa priserna på trehjuliga elcyklar vad jag har hittat i hela Sverige. Hjälpsam personal och flera democyklar.
Bra produkter och Bra support när jag reklamerade en fälg som var skev
Comment on this business

to add Monty Cyklar map to your website;