facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Moréncykel Kärrtorp

Moréncykel Kärrtorp

About

MorénCykel säljer cyklar och har verkstad för reparationer. Vi bygger också cyklar efter önskemål.

Story

Säljer cyklar, tillbehör, utför reparationer och bygger cyklar efter önskemål.



"Vi säljer cyklar, tillbehör och har verkstad.Vi ser cykel som det smidigaste transportsättet här i Stockholm om avståndet inte är för långt. Därför har vi flera olika lösningar för både persontransporter och att frakta mindre laster. Kom in och prova!Välkommen!"
Address: Kärrtorpsplan 3, 12155 Johanneshov, Stockholms Län, Sweden
Phone: 072-250 21 98
City: Johanneshov
Zip Code: 12155


Opening Hours

Monday: 11:00 - 18:00
Tuesday: 11:00 - 18:00
Wednesday: 11:00 - 18:00
Thursday: 11:00 - 18:00
Friday: 11:00 - 18:00
Saturday: 11:00 - 15:00


related searches: Kärrtorp Centrum, Kärrtorpet
Reviews
Väldigt otrevligt bemötande när jag fick punktering 200 meter från butiken. ”Vi har en vecka väntetid”. Det skulle ta 5 min att byta slang…
Av erfarenhet i sthlm är många cykelmekkar gör fel.. Moren är inget undantag. -Glömde sätta tillbaka delar på min cykel, -Servade o bytte Ekrar, gick sönder efter typ 2 åk. Gick till Sportson till deras mest erfarna snubbe, fick fixa/göra om, hållt sen dess. Kan va lite knepigt också, man känner sig inte alltid så uppskattad gränsen till pressat bemötande. 3/5.
En riktigt, riktigt bra cykelaffär. Har köpt totalt 9 cyklar hos affären genom åren. Otaliga besök för resevdelsköp eller reparationer. De har alltid tagit hem saker jag behövt till mina cyklar racer, graven samt mtb. Bara positivt att säga.
Bytte framhjul och ny slang o däck bak Av egen erfarenhet, vet jag att man måste spänna ekrarna, speciellt på en äldre cykel när man byter däck! Efter en kilometer så blev bakhjulet skevt och och en tid senare punktering, ekrarna stack in i slangen. Mitt eget fel enl. butken då jag inte sagt till om det! 1600 kr åt helvete tack så mycket !! Har pratat med andra cykelhandlare som säger att man självklart spänner ekrarna vid däckbyte !! Lurad pensionär!
Alltid fått ett bra bemötande! Nu senast hjälpte de mig med nya hjul snabbt och smidigt efter att bakhjulet gått sönder! Inför Vätternrundan förra året cyklade Marcus för att byta kullagren som jag köpt fel på Rotera i Västberga så framhjulet skulle bli klart i tid. Sån service är svår att hitta!
Väldigt otrevligt bemötande av ffa en anställd. Det som hände var att min partner lämnade in sin cykel för rengöring. När hon några dagar senare skulle hämta ut den fungerade plötsligt inte fotbromsen och även korgen hade gått sönder på ett ställe. Dessutom var själva kedjan som var den som skulle rengöras inte rengjord, men själva ramen var fint tvättad. När min partner gick tillbaka för att fråga vad som kan ha hänt med bromsen blev hon oerhört otrevligt bemött, hon blev rädd och kände att situationen blev hotfull. Jag hörde sedan av mig via mail för att klaga på bemötandet och arbetet med cykeln. De mailsvar som kom till svar bestod i härskartekniker och passivt aggressiva nedlåtande kommentarer. Dagen efter besökte min partner åter butiken, denna gång tillsammans med sin pappa pga det aggressiva bemötande hon fått första gången. Butiken ville fortfarande inte ta på sig ansvaret för den trasiga bromsen och det är väl fine, denna gång höll sig den aggressiva anställda i bakgrunden. Cykeln lämnades in för att fixa bromsen och personalen var trevliga. När min partner nästa gång kom för att hämta cykeln så kom hon själv, eftersom att det inte varit aggressivt när hon hade med sig sin pappa. Men denna gång, när hon kommer själv, så konfronterar den aggressiva anställda henne och ska "visa henne" hur en broms fungerar för att hävda att ansvaret inte var deras. Min partner upplevde situationen aggressiv och att bemötandet var nedlåtande och passivt aggressivt. Eftersom att den aggressiva anställda verkar ha en högt uppsatt position i företaget och inte lyssnade på vår feedback hörde jag därefter av mig till en annan ansvarig på butiken i Huddinge, som lyssnade på min feedback och lovade att prata med den aggressiva personen. Jag hoppas verkligen att detta händer och att denna person i fortsättningen får utföra andra uppgifter än att ha kundkontakt då det aggressiva bemötandet som han uppvisar är både obehagligt och hotfullt. Tillägg 1/10-19: Hehe, ja ni ser ju svaret från ägaren här under. Jag behöver väl knappast säga mer - bara att läsa så förstår ni vad jag menar, svaret talar ju för sig själv.
Svarar inte vare sig på telefon eller på sms under en veckas tid, ingen skylt på dörren att de inte tar emot cyklar. Drygt bemötande trots att jag köpt flera cyklar och annan cykelutrustning hos dem. Tråkigt. Man vill gärna gynna sin lokala handlare, men inte till vilket pris som helst. Hur besvärligt kan det vara att tala in ett meddelande att de har fullt så man slipper åka med däck på cykeln en bra bit i onödan...?
Tl;dr: Oengagerade och slarviga Var inne för att byta hjul på min cykel. När jag hämtar cykeln så har de missat att flytta över hastighetsgivaren. När det väl är ordnat så visar det sig att hjulet sitter snett, så att hastighetsgivaren glapppar. Någon dag senare börjar hjulet vobbla. Åker tillbaka med den. Personalen suckar och verkar inte ens tro mig. Men efter att något motvilligt kollat på den så konstaterar de att ekrarna behöver spännas. De gör detta. Nu efter några veckor så är ekrarna slappa igen. Men den här gången blir det en annan verkstad, även om jag då får betala för att rätta till det de här klåparna ställt till med.
Extremt otrevliga! När de förstod att jag inte var så sugen på att köpa den enda cykelmodellen de hade blev jag behandlad som om jag vore pestsmittad, sa att jag stod för nära disken fast jag stod en meter ifrån den. Detta trots att jag var intresserad av att veta om de hade andra cyklar i den andra butiken. Gå inte dit!!!!
Otrevligt och nonchalant bemötande! Köp INTE eller lämna in er cykel här!
Comment on this business

to add Moréncykel Kärrtorp map to your website;