facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mörtsjölägret

Mörtsjölägret

About

Mörtsjölägret är ett idrottsläger för barn mellan 9 och 13 år utanför Karlskrona i Blekinge. För mer information se www.mörtsjölägret.se

Story

Varje sommar anordnar Skolidrottsföreningen Mörtsjöåsen ett idrottsläger för flickor och pojkar mellan 9 och 13 år. Mörtsjölägret, även kallat ”Mörtan” genomförs på Mörtsjöåsen, ett lägerområde cirka 8 km nordost om Rödeby i östra Blekinge. Där blir ungefär 170 barn under två veckor varje år lägerbarn.

För att trivas som lägerbarn på ”Mörtan” bör du gilla att vara tillsammans med kompisar, vara utomhus och vara nyfiken på de aktiviteter som lägret erbjuder. Aktiviteterna genomförs oftast i grupp, så kallade lag,på olika platser på lägerområdet. Alla lag följer ett givet schema och växlar mellan specialpassen: bollspel, fritt skapande, gymnastik, idrott, kanot, orientering och simning. Under de två lägerveckorna får lägerbarnen många tillfällen att prova på olika aktiviteterna.

Lägret är möjligt att anordna tack vare cirka 80 ideellt arbetande ledare. De flesta av dem har någon gång upplevt ”Mörtan” som lägerbarn. Minst två ledare ansvarar för varje lag och för varje aktivitet. Ledarna har förutom sina upplevelser från lägret också andra erfarenheter som gör det möjligt för cirka 250 människor att umgås med varandra under två lägerveckor.

På kvällarna finns det möjlighet att välja bland flera olika frivilliga aktiviteter eller bara vara tillsammans med kompisarna. Vissa kvällar innehåller gemensamma aktiviteter för hela lägret, så kallade lägerbål. Dessa innehåller musik, sång och uppträdande från lägerbarn och ledare.

Information in German:
http://www.mörtsjölägret.se/wordpress/in-english-2/uber-das-mortsjolagret/

Information in English:
http://www.mörtsjölägret.se/wordpress/in-english-2/in-english/



"Mörtsjölägret är ett idrottsläger för barn mellan 9 och 13 år utanför Karlskrona i Blekinge. För mer information se vår hemsidaVi hyr även ut delar eller hela vår anläggning till privatpersoner, företag och andra organisationer."
Address: Mörtövägen - Box 37, 37303 Rödeby
Phone: 4645540097
City: Rödeby
Zip Code: 37303


Similar places near
Mörtsjöåsen Mörtsjöåsen 446 meter Dom höll min brorsa instängd här i 2 veckor rekommenderar starkt. Han försökte rymma ...
Rödeby Simhall Rödeby Simhall 5 km Sliten. Luktar otrevligt i omklädningsrum.
Åvallen, Rödeby Åvallen, Rödeby 6 km Varmt och skönt. Ingen kiosk öppen i Corona tider
Fjärdsjöholm's Häst & Vagn Fjärdsjöholm's Häst & Vagn 7 km Upplevelse de lux!
Reviews
Dom höll min brorsa instängd här i 2 veckor rekommenderar starkt. Han försökte rymma genom att springa, simma, spela i orkestern och allt möjligt sådant men dom höll fast honom här medans jag kunde spela på hans PS4.
Mörtsjöåsen är den bästa platsen för barn att få komma till på sommarläger! Har själv spenderat 3 veckor där i flera år.
Helt ok vindskydd, + för man kan fylla på vatten, men det smakar inge vidare
Kanonplats för fritid, bad och fiske. Härliga sjöar och vacker skog. Glöm inte att gå till forsen och njuta av den magiska omgivningen. Rekommenderas varmt. Även bra för övernattning när man går blekingeleden. Finns alltid ved vid eldplatsen och vindskyddet är kanon. Fotbollsplan och fina platser att tälta på finns det också.
Dåligt äckligt rekommenderar inte GAMMLA sängar och madrasserna luktar dött, slem på sängarna folk som har dött I huset
Vacker natur och roliga aktiviteter
ett två veckors långt läger där man kan paddla kanot, bada och basta det är ett väldigt bra läger och snälla lägerledare och barn och är man över 16 kan man bli ledare
Alltid så mysigt att komma upp dit.
Naturskön o. avstressande miljö med många vackra insjöar
En badplats så hade stället varit perfekt
Comment on this business

to add Mörtsjölägret map to your website;