facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Motionsklubben M-60

Motionsklubben M-60

About

Motionsklubben M-60 i Skatås.

Story

Kort historik om M-60.

Under årens lopp disponerade klubben fyra olika stugor, men till sist fick man tillgång till en egen stuga på hyresbasis. En stuga där man fick vara för sig själva och som låg 75 meter från bastun och duschen.

Visst var det primitivt. Mitt på golvet stod en kamin som eldades med virke från fruktlådor o dylikt som eldsjälen fruktgrossisten Hilding Jansson skaffade fram.

Motionärerna bidrog också med nedfallna grenar som de tog med på hemvägen från löprundorna. För att förbättra trivseln i stugan skänkte Hilding en heltäckningsmatta.

År 1970 beslutade Göteborgs Fritid att bygga ett antal stugor på Skatåsområdet. De skulle få köpas av föreningar och organisationer. I samband med detta beslut bestämde sig klubben för att registrera verksamheten.

Namnet blev "M - 60" som står för "Motionsklubben M- 60" och klubbens runda märkessymbol skapades i detta sammanhang av Stig Dahlberg.

Goda kontakter med fritidsdirektören Roland Jerneryd stärkte initiativtagaren Erland Jeppson och Hilding Jansson i strävandena att nå fram till ett stugköp.

Dessa två tillsammans med ett antal personer i kamratkretsen såg till att de första investeringarna kunde klaras av så att önskemålet för en ägd stuga kunde förverkligas. Målet nåddes och 1973 var det dags att ta den nya stugan i besittning.

Nu fick man det man länge drömt om. Ett bra byggt hus på ca 115 kvm med en liten överbyggd veranda. En väl tilltagen omklädningsavdelning, en bra bastu och ett stort utrymme för duscharna. Därtill ett kök och en rustik storstuga. Ryktet förtäljer att allt detta kostade 100.000:-.

År 1980 var det dags för tillbyggnad. storstugan förlängdes med ca 25 kvm så nu disponerar man hela 140 kvm. I samband med tillbyggnaden skänkte K. E. Wennstam inredning till bastun.

Ytterligare kapital måste fram till köp av både det ena och det andra. Men det verkade inte möta några problem. Många medlemmar ställde välvilligt upp på olika sätt. Bland andra fanns Anders Larsson på Sandèns Frukt, också han en eldsjäl.

Han upplät sitt företags lokaler för fester där det förutom lekamlig spis förekom allsköns aktiviteter för att förstärka klubbkassan.

Förutom tävlingar av olika slag så arrangerades lotterier med gåvor från företag och medlemmar som priser.

Man skall heller inte glömma Hilding Janssons innehållsrika fruktkorgar som både vid fester och allt som oftast gav klubbkassan värdefullt tillskott.

En annan medlem man gärna nämner när det gäller att aktivt fylla klubbkassan är klubbmästaren Gunnar Berggren. Han offrade både tid o pengar på att det alltid skulle finnas mat tillhands för stugans gäster.

Tio kronor tog han för lunchen där ingredienserna ofta var skänkta av medlemmar. För att stärka klubbkassan ytterligare införde han mattvång för besökande i stugan. En idé som ökade inkomsten betydligt.

Address: Skidåkaren 6, 416 55 Göteborg, Suède
Phone: 031254217
City: Gothenburg
Zip Code: 416 55


Similar places near
Qviding FIF (Officiell) Qviding FIF (Officiell) 2 km Välkommen till Qviding FIFs officiella Facebook!
Hisingsidrottens nätverk Hisingsidrottens nätverk 3 km Här kan du som är aktiv i en idrottsförening på Hisingen få snabb information om vad ...
Göteborgs Tigers Göteborgs Tigers 3 km Welcome to the Official Göteborgs Tigers Facebook Page. Keep up to date with the late...
Örgryte Fotboll Örgryte Fotboll 3 km Välkommen till ÖIS officiella Facebooksida. Här får du senaste nytt om klubben, bilde...
Sweden Triathlon Sweden Triathlon 3 km STF:s uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra triathlon i Sverige.
Utbynäs SK Utbynäs SK 4 km Underbar Förening med bredd och topp
Göteborg Karate Akademi Göteborg Karate Akademi 4 km Otrevliga tränare...MYCKET.. Rekommenderar EJ.
Kaserngårdens IF Kaserngårdens IF 4 km Vi erbjuder träning för stora och små utövare, 6 år och uppåt. Hos oss kan du träna T...
Gråå BK Volleyboll Göteborg Gråå BK Volleyboll Göteborg 4 km Översatt av Google Var är grejen att du kan gå med i laget? Jag kan inte hitta den, j...
Chalmers HK Chalmers HK 4 km Chalmers HK är en handbollsklubb som består till största del av studenter från Chalme...
Giant Hill Grit Club Giant Hill Grit Club 4 km Grit don´t quit!
KMG Göteborgs Krav Maga klubb KMG Göteborgs Krav Maga klubb 5 km Väldigt duktiga instruktörer! Enkelt att ta sig dit! Lagom stort gym för lyft och kon...
CIS - Chalmers Volleybollklubb CIS - Chalmers Volleybollklubb 5 km Vi träffas en gång i veckan för att spela volleyboll tillsammans under matchförhållan...
Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb 5 km Jättekul för alla åldrar. Trevlig personal. Många svårighetsgrader att klättra på....
Stampede Stampede 5 km En Göteborgsbaserad parkour- och freerunningorganisation/förening som grundades 2010....
GBG boxningsklubb GBG boxningsklubb 5 km Trevligt gäng, känner mig välkommen. Gryma coaches och grym träning!
Comment on this business

to add Motionsklubben M-60 map to your website;