facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for munkaljungbyridcenter.se Ridskolan

munkaljungbyridcenter.se Ridskolan

About

RIDSKOLA för barn på shetlandsponny. Träna din balans i galoppsadel. Mer info www.munkaljungbyridcenter.se

Story

PONNYRIDSKOLA FROM MAJ 2016 med små grupper (3-4 barn) www.munkaljungbyridcenter.se

Från och med maj 2016 kommer vi att öppna shettis-ridskola några dagar i veckan. Vi kommer att ha ridning och teori-pyssel -lär dej ta hand om en ponny. Verksamheten sker utomhus i naturskön miljö och små grupper.

Vi har ca 4 snälla shetlandsponnyer 80-100 cm höga.

Inga förkunskaper krävs.

Barn från 3 år är välkomna. Viktgräns uppåt är max 42 kg- då vi endast har små ponnyer.

Lektionerna hålls i samverkan med förälder- dvs det ingår att du som förälder går med bredvid ditt barn på ponnyn. Hästarna är mycket små/snälla 80-100cm, det ingår att föräldern lär sej hantera ponnyn och hjälpa sitt barn. Bra kvalitetstid och "djurträning" även för ovana föräldrar. TYVÄRR KAN VI BARA TA EMOT ER SOM KAN HJÄLPA ERT BARN MED ATT LEDA PONNYN. Då vi inte har anställd personal, utom ridläraren..

VÅR AMBITION: Är att ditt barn inte bara ska rida- utan lära dej hantera ponny ihop med målsman. Bra kvalitetstid med djur och natur med fokus på god kontakt med ponnyn. (Utvecklingsmöjligheter finns också för den som är ambitiös). Vi har noll tolerans mot mobbning och anläggningen är rökfri.

FÖR VUXNA har vi om intresse finns kurser till fots i hästhantering. Hästarna är små - så alla törs vara med.

PRISLISTA:

Det ingår alltid lärarledd hästpyssel/ skötsel, med instruktioner före och efter lektionerna. Möjligen kan man få vänta lite om det ev är tre grupper och du rider i mittgrupp. Detta är lika viktigt som ridningen.

Nybörjargrupper: 30min ridning 150kr x 4= 600kr betalas senast gång 1 av 4 bokade veckor på rad. Du kan även välja betalning per gång= 200kr. Du betalar gång 1- och bokar då för kommande veckor 1-4. Betalning kontant eller swish på plats. Väljer du BG 5955-9542 ska det betalas senast fyra bankdagar före gång 1. INGEN FAKTURERING I EFTERHAND vid ridning. Ange RIDNING/startvecka+ryttarnamn+adress vid betalning.

Träningsgrupp/specialgrupp: 40 min ridning 750kr för 4 veckor på rad, alt 220kr per gång. Vi har en stor hopp/terrängbana och även samarbete med Svensk Galopp.

Avbokning: Väljer du 4-ggr betalning så gäller det följande 4 veckor (flyttas inte fram vid avbokning). Vid avbokning (sms) kan du ordna egen ersättare (som har försäkring+ inte är för stor för shettis) alt i mån av plats rida dubbellektion inom 4-veckorsperioden. (Dock inga extra privatlektioner som igenridning om det inte finns plats i ordinarie grupper, de flesta andra ridskolor har har betalning för hela terminer..).

TIDER:

TISDAGAR: 16.15-17.00 (hästpyssel före, ridning 16.30-17.00) Lätt grupp, företrädesvis barn 7år och uppåt.

17.00-17.45 (hästpyssel efter, ridning 17.00-17.30) Lätt grupp, företrädesvis barn 3-6 år.

Vi startar upp med detta, och fyller på om intresse finns.

HJÄLM OCH VÄST All ridning sker med hjälm och väst. Vi rekommenderar att ni har egen hjälm/väst som passar ert barn. Du är som målsman ansvarig för detta. Det finns hjälmar att låna, men vi kan inte garantera passform osv till 100%. Det är på målsmans ansvar om man väljer att låna en hjälm. Endast skor med klack, ej gymnastiksko.

Vid dåligt väder rider vi ändå. Skulle det ev bli EXTREMT DÅLIGT VÄDER kan en av gångerna på månadsbokning (4ggr) bli teori. Meningen är att ni på sikt ska kunna klara av att kanske köpa egen ponny. Umgänget med ponnyn är lika viktigt som ridningen.

UTBILDAD RIDINSTRUKTÖR. Jag är Strömsholmsutbildad ridinstruktör, hopp/galopp-tränare mm - och vill du veta mer om mej klicka OM OSS på startsidan.

FÖRSÄKRING: Via varje hästs försäkring finns en enklare typ av olycksfallsförsäkring för den som hanterar ponnyn, den täcker dock inte om man tex skadar sej vid lek/vistelse på anläggningen när du inte hanterar hästarna. Det är hästarnas ägare som har dessa försäkringar (och jag kan därför inte ha 100% garanti, även om jag sett försäkringsbreven). Därför får målsman skriva på att alla barn man har med sej+du som förälder har egen olycksfallsförsäkring (dvs även syskon, släkt, kompisar - som ev följer med som publik). VI KAN TYVÄRR INTE TA EMOT DEJ SOM ÄR OFÖRSÄKRAD PÅ ANLÄGGNINGEN. Men du behöver inte heller betala någon medlemsavgift. Företaget har ansvarsförsäkring.

INTRESSEANMÄLAN: mejla eller ring/ sms: 070-5526300 [email protected]. Glöm inte lämna ditt tele, mejl. (Messenger funkar ej). Vi finns även på Facebook. Sena av/ på-bokningar önskas på SMS då internet inte fungerar på min tele.

Med din anmälan har du godtagit våra regler.

10646616_10152445780087725_2540246744357968561_n

Krösa-Maja 80cm kollar in terrängbanan.



Ryttare med ambitioner: Vi har ett samarbete med Svensk Galopp och den som är ambitiös har möjlighet att lära sej både jockeysits för ponnygalopp och hoppning på vår fina hopp/terrängbana. Jag är både hopp- och galopptränare. Detta är givetvis bara för den som själv vill. Fråga efter en TRÄNINGSGRUPP. Jockey eller arbetsryttare inom galopp är yrken med goda utsikter till jobb i hela världen. Bästa träning är att börja med sistträning i långsamt tempo som liten.

shettisar grusträntäby

VÅRA HÄSTAR: Är shetlandsponnyer som går på vårt stora skogsbete och bor här under den varmare delen av året. På vintern stänger ridskolan och då är bara Krösa-Maja kvar på gården. De andra åker hem till sina ägare.

majavintersnömule

VÅR ANLÄGGNING: Ponnyerna bor på ett stort härligt skogsbete. Vi har en teorisal och en sandridbana för lektioner. På stora hopp/ terrängbanan finns alla typer av hinder. Mysiga skogsstigar, för uteritt har vi på hästarnas bete.

11406134_10153034391012725_4369868819597325534_otorfvinterbana



Företaget har F-skatt och ansvarsförsäkring.



"RIDSKOLA,HOVSLAGARE, PRIVATLEKTIONER, BARNRIDNING, TURISTRIDNING, RIDLÄGER, , DAGRIDLÄGER, HOVSLAGERI, hoppträning, terrängbana, pay and jump, kursdagar med hopp/terrängträning"
Address: Storegårdsvägen 110, 266 93 Munka-Ljungby
Phone: 070-5526300
City: Munka-Ljungby
Zip Code: 266 93



related searches: Grönt kort häst provfrågor, Knatteridning Skåne
Similar places near
munkaljungbyridcenter.se munkaljungbyridcenter.se 113 meter RIDSKOLA ÄNGELHOLM MUNKA-LJUNGBY Pay and J Terräng-hoppbana Utb. hovslagare hopp/gal...
Munka Ljungby Ridklubb Munka Ljungby Ridklubb 5 km Trevligt ställe, det fanns även ett kafé
Össjö International Eventing Össjö International Eventing 7 km Det blev en lyckad Familjefest i Össjö under midsommarhelgen, en del av Ängelholm 500...
Evas Dressyr & Friskvård Evas Dressyr & Friskvård 10 km Dressyrträningar Friskvård med PharmaLight
Comment on this business

to add munkaljungbyridcenter.se Ridskolan map to your website;