facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Museispårvägen Malmköping

Story

Museispårvägen Malmköping, Sveriges Lokaltrafikmuseum, är belägen i Malmköping i Flens kommun och drivs ideellt av medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet.HistoriaMuseispårvägen, invigd 1969, är en del av före detta järnvägen Stålboga–Skebokvarn, ursprungligen Mellersta Södermanlands Järnväg. Den cirka 2,6 km långa banan går från Malmköping till Hosjö vid riksväg 55, och har två mötesplatser. Sedan 1970 har den ursprungligen helt järnvägsmässiga banan successivt omvandlats i syfte att åstadkomma en autentisk spårvägsmiljö. Ett spårvägstorg i Malmköping är så gott som färdigställt, och 2000 respektive 2005 fick spårvägen vändslingor i båda ändarna för att möjliggöra trafik med modernare spårvagnar av enriktningstyp, exempelvis mustanger.Vid museet finns spårvagnar från så gott som alla Sveriges spårvägsstäder. Antalet städer som haft spårväg skiljer något beroende på hur man räknar. Svenska Spårvägssällskapet räknar med 13 städer med elektrisk spårväg, av dessa finns tolv representerade vid museispårvägen. Av de vagnar, som inte används i trafiken på banan, fungerar många som utställningsföremål.SäkerhetssystemSäkerhetssystemet på banan är ett mycket gammalt och beprövat system, det är det gamla tågstavssystemet, det vill säga att det finns en så kallad "tågstav" för varje enkelspårssträcka på banan. För att få körtillstånd på en viss enkelspårssträcka på banan krävs att man har denna sträckas tågstav. Vid Malmköpingsbanan finns tre enkelspårssträckor samt lika många tågstavar.

Address: Malmköping, Sweden
Phone: (0157) 20430
City: Malmköping



related searches: Museispårvagn, Svenska Spårvägssällskapet, Malmköping Järnväg, Plevna Malmköping, Museum Malmköping, Malmköping karta, Hosjö Malmköping, Museispårväg Gävle
Similar places near
Museispårvägen Malmköping Museispårvägen Malmköping 32 meter Fantastisk fin samling av gamla vackra spårvagnar från olika tidsepoker. Kul att man ...
Reviews
Fantastisk fin samling av gamla vackra spårvagnar från olika tidsepoker. Kul att man kan åka en sväng om andan faller på. Bussmuseet var också intressant om än något trångt.
Fint museum, med både turen med spårvagn. Gillade nog bussmuseet bäst, men det är jag...
Jättemysigt ställe! Intressant att åka med och lyssna på historier om dom gamla spårvagnarna. Finns även museum för buss och spårvagn man kan gå in och kika på.
Gemytligt, trevligt och spännande utflyktsmål. Många av chaufförna och konduktörerna är eldsjälar som mer än gärna delar med sig av spårvagnarna historia. Banan som gärna kunde ha fått vara längre går genom ett fantastiskt landskap!
Alltid lika kul med de gamla vagnarna. Det stod en buss nr 238 Näset utanför hallarna igår och jag undrar om det är en gammal "Lidingöbuss"?
Mysig utflykt med barnen. Åka spårvagn, titta i spårvagnsstallarna och bussmuseum. Fik med Siaglass mm. Betalning med swish funkar, och så får man fina biljetter!
Tar ca 30 min att åka fram och tillbaka. Något vi vuxna och våra barn 1 år tyckte var skojigt! Mycket tack vara alla engagerade och kunniga i sällskapet spårvagnssällskapet!
Perfekt längd för åktur ca 25 min tur-&-retur inkl guidning med historiska spårvagnar, bussmuseet bättre än spårvagnshallarna. Finns café.
Välskött, intressant och trevligt. Något för alla.
Comment on this business

to add Museispårvägen Malmköping map to your website;