facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Näsingelyftet

Näsingelyftet

About

Näsingelyftet, ett projekt för att göra flygplatsen mer användbar genom att tillföra fler verksamheter och arbetstillfällen.

Story

Ett projekt för att lyfta orten, skapa arbetstillfällen och boendemöjligheter i anslutning till flygplatsen.
Projektet, förstudien, har för sitt fortsatta arbete fått ekonomiskt stöd från det regionala organet Leader Ranrike Norra Bohuslän.
Sedan arbetsgruppen fått fastare arbetsformer har bl.a. genomförts ett möte med ortsbefolkningen där det kunde konstateras att stämningen numera är mer positiv till de mer "rimliga planerna". Visst fanns det också negativa röster som dock måste sägas vara beroende på misstolkningar av bestämmelserna i de fastlagda byggnads- och områdesplanerna för Näsinge. Planerna innebär inte så mycket negativa bestämmelser för de kringboende som man "hört".

Under augusti månad planeras bland annat ytterligare ett sammanträffande med Kommunstyrelsens arbetsutskott för att närmare diskuteras hur ekonomiska medel skall kunna skaffas för att möjliggöra en asfaltering av start. och landningsbanan. En hårdgöring av banan skulle medföra att flygplatsen skulle kunna användas året-runt på ett bättre sätt än i dag. Blir hårdgöringen av banan klar kan på platsen etableras de flygankutna företag och verksamheter som medges av den fastställda byggnads- och områdesplanen för områden. Allt är förberett för etablering som på vilket förberett industriområde som helst.

Nyetableringar på området skulle verksamt bidra till att bygden kan hållas levande. Arbetstillfällen skapas och i förlängningen kanske någon av de lokala affärerna kan öppna på nytt.

Efter mötet med Kommunstyrelsens arbetsutskott så skall arbetsgruppen några veckor senare träffa Strömstads företagar- förening för få deras bedömning av i vilken grad man saknar den snabba kommunikationsmöjlighet med yttervärlden, som man ju nu saknar och som enkelt skulle kunna iordningställas för året-runt-bruk.

Den 4 september kunde vi äntligen få till stånd det efterlängtade mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott. Mötet innebar egentligen inga nyheter, men arbetsgruppen lämnade dock efter sig en rad konkreta frågeställningar. Bl.a. vill gruppen veta huruvida kommunen kan tänka sig att lämna över den framtida driften av flygplatsen, till någon typ av bolag.
Kommunstyrelsens arbetsutskott lovade att snarast återkomma med lika konkreta svar på alla våra frågor.

Arbetsgruppen för Näsingelyftet beslutade efter mötet att avvakta med våra vidare aktiviteter, tills dess vi fått svaren från kommunen.

Efter dagens möte, den 13 januari 2015, med företrädare för den nyvalda kommunstyrelsen och den tekniska nämnden, noterades ett positivt intresse för Näsingelyftets ambitioner och ambitioner. Ambitioner som helt sammanfaller med den detaljplan för flygplatsen som antags redan 2008.

Address: c/o Kenneth Johansson, S Kyrkogatan 14, 452 30 Strömstad
Phone: 0526/12695
City: Strömstad
Zip Code: 452 30


Similar places near
Strömstad Paintball Klubb Strömstad Paintball Klubb 12 km Provat flera aktiviteter på Nöjesgården och samtliga var väldigt bra! Trevlig och pro...
Tayawik - Strömstads Multikulturella Förening Tayawik - Strömstads Multikulturella Förenin... 13 km TAYAWIK är en ideell förening som syftar till att integrera olika kulturer och gruppe...
Kosterhavets vänner Kosterhavets vänner 16 km Föreningen skall arbeta för att främja och utveckla naturvård och kulturminnesvård i ...
Oldtimer bicycles & mopeds. Oldtimer bicycles & mopeds. 16 km Oldtimer bicycles & mopeds.
Näsinge/Strömstad flygplats (ESGS) Näsinge/Strömstad flygplats (ESGS) 22 km Kommunal flygplats belägen 15 km från Strömstad. Används främst för privatflyg, segel...
Comment on this business

to add Näsingelyftet map to your website;