facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Nattvandrarna Öckerö

About

Vi är nattvandrare/vuxenvandrare.

Story

Nattvandrare försöker finnas där ungdomar finns – och vi kan hjälpa till om det behövs.

Vill du också börja nattvandra -
eller kanske bara följa med oss ut några timmar en kväll,
ring vår vuxenvandrartelefon 0706-06 73 15.
Det går också bra att skriva en rad här på vår sida så kontaktar någon av de ordinarie vuxenvandrarna dig.

Alla över 25 år - föräldrar, mor- och farföräldrar, äldre syskon eller bara vuxen - är välkomna att följa med ut.

Vi tar helt avstånd från våld, droger och främlingsfientlighet, samtidigt som vi vill minska kriminalitet och skadegörelse.
Detta gör vi inte med pekpinnar, utan genom att vara ute bland våra ungdomar, finnas till hands och föregå med gott exempel.
Utan att övervaka vill vi finnas där som förebilder och stöd för våra ungdomar.

Vi brukar träffas på Hönö Arena kl 21.00 där Ankarna, de ordinarie vuxenvandrarna, möter upp och berättar lite om hur vi brukar lägga upp kvällen. Vi delar ut jackor så att ungdomarna ser vilka vi är. Vi delar in oss i bilar och ser till att minst ett ankare är med i varje bil. Vi använder oss av bilar eftersom avstånden är långa och ungdomarna är väldigt rörliga. Under kvällen samlas vi och tar eventuellt en fika. Är det lugnt blir det tidig hemgång annars är vi ute så länge vi behövs.

Vad gör vi?
Vi cirkulerar runt på våra brofasta öar och visar att vi finns, vi stannar och pratar med ungdomarna. Ibland kör vi hem någon som inte hade klarat sig hem själv. Det händer också att vi ringer till föräldrar som själva får komma och hämta sina ungdomar. Vi ser i första hand till ungdomar under 18 år.
Vi har Vuxenvandrarnas telefon med oss, många ungdomar har numret i sin mobil. Där kan de nå oss om något hänt. Vi pratar mycket med dem som vill prata med oss och lär känna många goa ungdomar. Framför allt är vi vuxna och vi är ute på natten. Det är viktigt att vi syns, det har effekt.

Vad gör vi inte?
Vi går aldrig in i något som känns fel att göra. Vi går inte in i privata hus utan en tydlig tillåtelse från de boende i huset. Vi har inte rätt att hälla ut sprit. Vi är helt enkelt vanliga vuxna utan befogenheter. Har någon sagt något i förtroende stannar det hos oss, vi pratar inte vitt och brett om saker som hänt eller nämner namn. Det vi hör och ser där ute stannar mellan oss och ungdomarna – om det nu inte skulle vara något olagligt.

Det handlar inte om att lägga sig i – det handlar om att bry sig om.

http://www.vuxenvandrarna.se/
http://www.nattvandring.se/
http://nattvandring.nu/

Address: Brattevägen 34, 475 31 Öckerö
Phone: 0706-067315
City: Öckerö
Zip Code: 475 31



related searches: Nattvandrarna öckerö age
Similar places near
Föreningsliv på Öckerö Föreningsliv på Öckerö 225 meter Mycket trevligt, lugnt och ingen trängsel.
Föreningen Mot Bättre Vetande Föreningen Mot Bättre Vetande 420 meter Bra förening som tyvärr fallerat på senare tid. Härliga medlemmar, med en styrelse so...
Öckerö Företag Öckerö Företag 2 km Öckerö Företag värnar om de lokala företagen! Vi verkar för bättre förutsättningar at...
Comment on this business

to add Nattvandrarna Öckerö map to your website;