facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for NeiJing skolan i sverige: Qibo Skolan

NeiJing skolan i sverige: Qibo Skolan

About

QiBo skolan erbjuder utbildning i Traditionell Kinesisk Medicin. På skolan finns även en klinik för akupunktur behandling.

Story

QiBo skolan ligger i Tosterup, mellan Ystad och Tomelilla på Österlen i Skåne.
På skolan finns föreläsnings sal, akupunkturklinik och övernattnings möjligheter för studenter.
Varje morgon ges möjlighet för meditation, qigong och bön för alla som önskar.
Skolbyggnaden är även bostad för skolans personal.
Nei Jing är en internationell skola som grundades i Spanien 1972 av läromästare Dr. J. L. Padilla Corral.

NeiJing skolan har fått sitt namn efter böckerna: So Wen och Ling Shu, skrivna av mästaren Huang Di (Den Gule kejsaren). Böckerna beskriver hur människan må vara i samklang med Universum och specifikt hur olika sjukdomsprocesser kan behandlas. Detta återspeglas i skolans filosofi som har sitt ursprung hos de gamla mästarna från öst.

Konsten är att leva i hälsa och den Traditionella Kinesiska Medicinens olika behandlingsformer, innebär både en livsfilosofi och behandling både i förebyggande syfte och behandling av olika sjukdoms symtom.

Dessa mästare från Fjärran Östern levde för mer än 5 000 år sedan och deras skrifter/texter utgör än idag basen i Traditionell Kinesisk Medicin. Fjärran Österns gamla traditioner såg på människan som en energetisk enhet, en upplevelse av människan som en varelse av ljus. Ljusets natur med partiklar i kontraktion och vågor i expansion. Det samma som hittats i begreppen Yin och Yang. Ett mänskligt universum i det stora Universum.

Skolan betonar terapeutens utveckling och förmåga att vara ett mellanled. Att finna en balans mellan den himmelska, jordiska och mänskliga nivån. Att kunna se patientens inre universum i samklang med ett yttre universum. Att finna den underliggande orsaken till symptom på sjukdomen. För att ”kalla” på akupunkturpunkten ingår det en studie av de kinesiska namnen och kinesiska tecken i utbildningen.

Tian är skolans huvudsäte. Tian betyder stjärnmänniska och själva byggnaden är ritad efter det kinesiska tecknet, TIAN. Det är en plats for studier och forskning i Traditionell Kinesisk Medicin. Här finns möjligheter att fördjupa sig i Orientens lära och filosofi och utöver vanlig undervisning hålls flera internationella seminarier varje år. På Tian finns flera avdelningar; som Tian Kommunikation, Tian TV och tryckeri för utveckling av den kreativa människan.

Address: Tosterup parkvillan 102, 27391 Tomelilla
Phone: 0707 325 400
City: Tomelilla
Zip Code: 27391


Similar places near
Bollerups Lantbruksinstitut Saluhästar Bollerups Lantbruksinstitut Saluhästar 4 km Sedan ett antal år är vi några entusiaster som känner oss välkomna här i helt annat s...
Sandvikens Brygga, Enhörna Sandvikens Brygga, Enhörna 471 km Framför dina fötter ligger Mälarens största öppna vattenområde. Södra björköfjärden m...
Comment on this business

to add NeiJing skolan i sverige: Qibo Skolan map to your website;