facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ängelholms Montessoriskola

Ängelholms Montessoriskola

Story

Ängelholms Montessoriskola F-6

Vi arbetar med ett individualiserat arbetssätt som gör att varje elev arbetar utifrån sina förutsättningar och i sin egen takt. Social samverkan tränas i större och mindre grupp.

Vår pedagogiska miljö är uppbyggd utifrån barns tänkande och lärande.

Den förberedda miljön uppmuntrar till sökande av kunskap och underlättar för eleven att arbeta självständigt. Eleverna arbetar i ett trivsamt rum fyllt med konkret material som intresserar dem. Skolan erbjuder små rum för enskilt arbete, grupparbete, lek m.m. samt stora rum för samling, teater, bild, slöjd, utställningar, musik och rörelse.

Genom bland annat skogsutflykter, simundervisning, idrottslektioner och utelek bidrar vi till att stärka elevernas hälsa.

Vi erbjuder…

En förberedd miljö
Frihet och ansvar
Individualisering och samarbete
Självständighet

Pedagogen fungerar som handledare och är en länk mellan barnet, miljön och materialet. Varje barn behandlas med respekt för den unika individ som den är. ”Hjälp mig att hjälpa mig själv” är ett Montessori uttryck, som syftar på barnets strävan efter självständighet.

Pedagogen inspirerar och entusiasmerar barnet till kreativt arbete.

Maria Montessori arbetade utifrån en övertygelse om att allt levande, från tidens begynnelse, följer en plan och att allting har ett samband. Därför omfattas Montessori pedagogik också av ett engagemang för fred på jorden, vördnad och respekt för allt levande och omtanke om vår miljö.

I personalgruppen möter eleverna både manlig och kvinnlig personal. Vi arbetar åldersintegrerat men även i åldershomogena grupper och varje årskurs består av ca 20 elever.

Från årskurs 1 är matematik och svenska obligatoriska inslag i skolarbetet varje dag. För de äldre eleverna tillkommer även engelska. Eleverna i förskoleklassen arbetar omväxlande med skoluppgifter, kreativt arbete och lek.

Vi arbetar aktivt med likabehandlingsplan för att förebygga mobbning och kränkande behandling.

Address: N. Sockerbruksgatan 5, 262 63 Ängelholm
Phone: 0431-87000
City: Ängelholm
Zip Code: 262 63



related searches: Sockerbruksskolan Ängelholm, Ängelholms kommun, Byta skola Ängelholm, Ängelholms kommun skola, Privat skola Ängelholm
Similar places near
Nyhemsskolans Aula Nyhemsskolans Aula 1 km Härlig skola efter ombyggnaden!
Södra Utmarkens Skola Rektorsområde Södra Utmarkens Skola Rektorsområde 2 km Söker lärare, men ger ej svar på ansökander.
Skäldervikens rektorsområde Skäldervikens rektorsområde 4 km En bra skola med trevliga lärare
Lunnagården Förskola Lunnagården Förskola 8 km Fint och trevligt, och dom är väldigt trevliga mot barnen
Reviews
bästa skolan
Comment on this business

to add Ängelholms Montessoriskola map to your website;