facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Nordens Ark

Story

Nordens Ark är en djurpark, belägen intill väg 171 och nära väg 162 i Sotenäs kommun, på Åby säteris ägor vid Åbyfjorden. Platsen ligger mellan Lysekil, Munkedal och Kungshamn/Smögen i Västra Götalands län. Anläggningen drivs av Stiftelsen Nordens Ark som avelsanläggning för hotade djur. Nordens Ark har en publik del som är öppen för besökare året runt och antalet besökare på avelsanläggningen är cirka 100 000 per år. Namnet Nordens Ark är baserat på en ordlek med Bibelns berättelse om Noaks ark.På Nordens Ark finns ett åttiotal - enligt IUCN - hotade arter som Nordens Ark säger sig vill rädda och bevara. På avelsanläggningen Nordens Ark finns det tre typer av djur: hotade vilda däggdjur från norra halvklotets tempererade klimatzoner, hotade exotiska vilda däggdjur och hotade nordiska lantraser. Det finns även en anläggning för amfibier, ormar, fåglar och malar som invigdes av kronprinsessan Victoria 2008. Kronprinsessan invigde den nya anläggningen genom att släppa ut en mal i en damm. Från denna damm har man den 12 juli 2011 hämtat 22 starkt utrotningshotade malar som man den 13 juli 2011 släppt ut i Helge å. Ån utvaldes eftersom malen numera endast finns där och i två andra vattenområden i Sverige. En fjällgåsfamilj med sex ungar skickades den 11 augusti 2011 från Nordens ark till Porsangerfjorden i norska Finnmark fylke. För att rädda den utrotningshotade fjällgåsen har det bildats ett projekt. Förr var gåsen vanlig, men jagades hårt och blev sällsynt.. Under 2013 och 2014 sattes flera fjällgäss ut med gps-sändare. Under 2014 förseddes fem fjällgäss med sändare och de har gett ovärderlig information om gässens förehavanden i det vilda.

Address: Lysekil
City: Lysekil



related searches: Nordens ark map, Nordens Ark Hotel, Nordens Ark red panda, Nordens Ark facebook, Manvarg Nordens Ark, Borås Djurpark, Norden ark shop, Arken Zoo
Similar places near
Röe Sandvik Röe Sandvik 3 km Var riktigt fint att bada där... Men hade önskat ett staket vid sten kanten ner mot v...
Hallinden/ Munkedal Hallinden/ Munkedal 4 km Bra flöde med bussar och bra med parkeringar in till. Men ett väldigt trist ställe, m...
Vintveten Vintveten 7 km
Wintermo Plåtslageri AB Wintermo Plåtslageri AB 7 km Ett nystartat plåtslageri som gör allt inom byggnadsplåtslageri.
Vinbräcka Vinbräcka 8 km
Krabbviken Krabbviken 8 km
Kleva på Härnäset Kleva på Härnäset 9 km Härligt ställe ned tradition!
Knarrevik Knarrevik 10 km
Reviews
Var aldrig inne på Nordens Ark, men Soteleden passerar där, underart vackra utsiktsställen med grillplats, finns även regn och väderskydd, tak, tre väggar där det går fint att övernatta, för att tex följande dag besöka Parken
Många fina djur att kolla på. Årskort är prisvärt om man ska dit mer än en gång per år.
Vi har årskort för hela familjen och har haft de senaste åren. Härligt att komma dit och strosa runt och titta på djuren, grilla på grillplatserna. En skön plats att finna ro på.
Trevlig miljö, spännande djur och intressanta stationer runt banan. Och en mycket god lunch!
Mer än en djurpark Unik med underliggande idéer att man vill bevara arter men även att den ligger i olika höjder. En klass för sej!
Halva dagen så regnade det och jag tänkte att det här blir misslyckat. Sen kom lodjuret, järven och leoparderna. Det är många steg och backigt men ett fint arbete med djuren. En del djur har jag bara sett där. Alla djur visar sig inte men det brukar vara bra för djuren. Hotell och restauranger finns. Samt en shop med mycket gosedjur.
Vackert plats och fina djur some mår bra tror jag
Väldigt mysigt för hela familjen!
Mycket fin djurpark med fina omgivningar. Djurparkens täcks mestadels av träd som ger skugga. OBS vid Corona tider så är inte terrariumet inte öppet.
Vi tycker om Nordens ark då de tar hänsyn till djuren och jobbar med att bevara utrotningshotade arter. Skön och rofylld plats och man vet aldrig riktigt vilka djur man kommer att få se. Mycket barnvänligt.
Comment on this business

to add Nordens Ark map to your website;