facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Nygård, Mönsterås kommun

Story

Nygård herrgård i Mönsterås kommun är uppförd under mitten av 1800-talet. Nygård ritades sannolikt av Knut Malte Forsberg, som även ritade parken. Knut Forsberg var en av Sveriges mest betydande landskapsarkitekter under 1800-talet och förespråkare av den tyska landskapsstilen. Nuvarande mangårdsbyggnaden ersatte en tidigare fastighet, som hette Slubbemåla. Ägarlängderna går tillbaka till Heliga Birgittas bror. Under 1800-talet kom fastigheten i familjen Ulfsparres ägo, men passerade i slutet av 1800-talet till familjen Ernemark. Idag är fastigheten i en annan familjs privata ägo.

Address: Mönsterås
City: Mönsterås



related searches: Nygård Herrgård Dalälven, Nygårds Herrgård Bed & Breakfast, Nygårds herrgård Gamleby, Nygård Vargön
Similar places near
Mönsterås kyrka Mönsterås kyrka 6 km En trevlig kyrka
Mönsterås Municipality Mönsterås Municipality 7 km Mönsterås Municipality is a municipality in Kalmar County, south-eastern Sweden, with...
Räddningsstation Mönsterås Räddningsstation Mönsterås 8 km Räddningsstation Mönsterås är en av Sjöräddningssällskapets räddningsstationer.Räddni...
Oknö Oknö 9 km Stillsamt, vackert & avkopplande plats
Fliseryds kyrka Fliseryds kyrka 16 km Vacker urnsättning! Fina omgivningar!
Reviews
Ljuvlig miljö, trevlig ägare Maria som berättade en del av husets historia. Tre lösgående hästar på gården välkomnade mig. Frukosten var utsökt - och matsalen vacker. Här vill jag bo fler gånger!
Härligt boende! Maria som har det bjöd på herrgårdens historia och ett varmt välkomnande. Häftig miljö och god frukost!
Har aldrig stannat på B&B;et , men läget och platsen är trevlig!
Fantastiskt boende med en underbar personal som driver stället! Maten som kan bokas till på kvällen är i bästa restranganda, detta B&B rekommenderas varmt!
Fantastiskt miljö. Bara platsen med dess anor och den häftiga herrgården är absolut värd ett besök. Mycket trevligt bemötande.
Härlig herrgård med mkt trevligt mottagande och samtal under vistelsen. Vi hade ett rymligt 3bäddsrum som var härligt bäddat. Varmt i rummet på natten men det är ju extra varmt ute. Bra frukost med varm nygjord äggröra!
Magiskt! Måste upplevas på plats. Trevligt bemötande, värme och omtanke. Vi kommer absolut tillbaka- flera ggr om. Underbart!
Fantastisk service och underbar ägare som kan allt om omgivningen.
Mycket trevligt ställe! Om du vill uppleva tystnad är detta det t perfekta med lantkänsla!!
En unik miljö både avseende boendet och mottagandet. Både huset och ägarinnan verkar bära på en spännande historia. Himmelssängen i Kungarummet rekommenderas. Slitet men mysigt.
Comment on this business

to add Nygård, Mönsterås kommun map to your website;