facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Nyhemsskolan F-6

Nyhemsskolan F-6

About

Nyhemskolan F-6 är en skola med förskoleklass upp till årskurs sex, samt fritidshem i Katrineholm.

Story

Nyhemsskolan ligger i Katrineholms västra del och startades 1965. På Nyhemsskolan finns alla åldrar representerade från förskoleklass upp till årskurs 6, och här går c:a 490 elever.

På Nyhemsskolan arbetar utbildade pedagoger, de flesta med lång erfarenhet samt med stort intresse för skolutveckling.

Nyhemsskolan är en Campus-skola, dvs. vi samarbetar med lärarutbildningen via Linköpings Universitet. På detta sätt får vi tillgång till aktuell adekvat forskning, samt får möjlighet att ta emot våra lärarstudenters tankar kring vårt arbete och deras idéer om utvecklande arbetssätt.

Vi har även välutbildade lärare som kan ge extra stöd till de elever som behöver det, och arbetar för en gemensam samsyn kring bl.a. förhållningssätt, hela vägen från F-6 samt vår fritidshemsverksamhet.
På fritidshemsavdelningarna arbetar också utbildad personal, och man arbetar utifrån samma mål under tiden på fritidshemmet som under resterande del av skoldagen.

Skolområdet omfattar en större huvudbyggnad samt en paviljong, en byggnad för träslöjd och teknik, en byggnad för hemkunskap samt en större idrottshall. I huvudbyggnaden finns även ett fint bibliotek där vi har ett gott samarbete med bibliotekarien som håller bokprat med eleverna regelbundet.

Omkring dessa byggnader finns gott om grönområden samt ytor för lek och rörelse. Under 2013 har man sett över skolgården ur ett pedagogiskt och rörelseinriktat perspektiv, och tack vare projektpengar fått till en mycket fin skolgård som kan användas väl av pedagoger och elever under både skol- och fritidshemstid. Men den är även tilltalande för boende i grannområdet att användas under fritiden.

Address: Bokvägen 3, 641 52 Katrineholm
Phone: 0150-573 19
City: Katrineholm
Zip Code: 641 52



related searches:
Similar places near
Skogsborgsskolan Skogsborgsskolan 1 km Bönsoppa till lunch varje dag
Järvenskolan Tallås Järvenskolan Tallås 2 km Skolan för dig med höga förväntningar. Tallåsskolan Läroverksgatan 1 64136 Katrinehol...
Järvenskolan Järvenskolan 2 km Många bra lärare men tekniken strular ofta på förutsägbara sätt
Katrineholms skolor Katrineholms skolor 2 km På Katrineholms skolor får du en unik förutsättning att utveckla dina talanger och bl...
Södra Skolan Södra Skolan 2 km Det är väl en helt okej skola men den kan behöva lite uppdateringar
Östra skolan Östra skolan 3 km Östra skolan är en enparallellig skola i Katrineholms kommun med förskoleklass upp ti...
Bäckstugans fritidshem Bäckstugans fritidshem 3 km den hära skola inte bra jätte. jag inte gilla jätte mycket. Skulle var bra om elever ...
Comment on this business

to add Nyhemsskolan F-6 map to your website;