facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for O'Learys

O'Learys

About

O’Learys Avenyn is a casual dining restaurant inspired by the city of Boston and it's amazing blend of sports, food and beer. Your Second Livingroom!

Story

O’Learys kärlekshistoria tog sin början på ön Nantucket, utanför Boston. Här förälskade sig O'Learys grundare, Jonas Reinholdsson, i den unika mixen av människor, mat, drycker och sport som fanns på många restauranger. Den stora skillnaden mot Sverige vid den tiden var just denna blandning - en blandning som skapade en stämning så stark att den nästan gick att ta på.

Jonas tog med sig denna inspiration och reste tillbaka till Sverige och den 16 november 1988 öppnade han den första O'Learys-restaurangen i Göteborg. Sveriges första äkta amerikanska sportsbar. Och succén var omedelbar.


Denna typ av restaurang finns i många av de större städerna i USA, såsom Boston, New York, Chicago och San Francisco. De har ofta en grön interiör fylld med minnessaker från lokala idrottshjältar. I O’Learys fall är det Bostons stora stjärnor.


"Visst hade vi räknat med positiva reaktioner, men att succén skulle bli så total, överträffade alla våra förväntningar", minns Jonas.

Sedan har det rullat på, restaurang efter restaurang. Idag finns O'Learys i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien och Singapore och expansionen bara fortsätter.


Och vilken är då hemligheten bakom framgången? Svaret är att O’Learys restaurangkoncept utvecklats med åren av hängivna medarbetare som stadigt bidragit till konceptets utveckling. Med hjärtat kvar i Boston har det ursprungliga konceptet med varsam hand förfinats och utvecklats till ett gångbart internationellt restaurangkoncept.

Än idag reser Jonas till Boston och köper dekor till kedjans restauranger. Han anordnar också årligen resor till Boston med allt fler franchisetagare från hela världen så att de själva får uppleva ursprunget, smittas av passionen och återvända hem med ett ”grönt O’Learys-hjärta”.

Address: Kungsportsavenyen 9, 411 36 Göteborg
Phone: 031-730 49 00
City: Gothenburg
Zip Code: 411 36



related searches:
Similar places near
Hard Rock Cafe Gothenburg Hard Rock Cafe Gothenburg 35 meter Hamburgarna var mycket goda men det var inte prisvärt. Musik spelades och det fanns m...
Stockyard Burger Joint Stockyard Burger Joint 83 meter Har käkat här en gång när man vart ute och nattsuddat. Helt ok goda burgare. Tog en t...
Texas Longhorn Texas Longhorn 112 meter Jättegod mat för en rimlig kostnad. Supertrevlig personal äter gärna här igen.
S.A.K S.A.K 396 meter Maten var ingen höjdare tyvärr. Räkmackan hade tyvärr väldigt lite räkor vilket gjord...
KFC Göteborg KFC Göteborg 481 meter Asså en bucket med kyckling med dipp till.. med den smaken av friteringen och krispig...
O'Learys O'Learys 528 meter Trevligare personal finns det inte i hela Sverige. 5 stjärnor hade det blivit om mate...
Bourbon st. Bourbon st. 540 meter My favorit jack daniels och maten är jätte go ; mycket trevlig stället ; 5 av 5
O'Learys O'Learys 835 meter Välkommen till O'Learys Göteborg Central - The No1 Sports Restaurant!
Barabicu Barabicu 1 km Mycket bättre förr. Okej mat om jag sätter ribban väldigt lågt. Fruktansvärd service...
O'Learys O'Learys 1 km Välkommen till O'Learys Järntorget - Where Fans Meet!
HOLY COW Brgr's & Stuff HOLY COW Brgr's & Stuff 1 km Översatt av Google Portionerna som serverades var stora, burgaren var saftig och kött...
Egg & Milk Egg & Milk 1 km Your local diner! Helgstängda dagar: Nyårsafton, Nyårsdagen Midsommarafton, Midsomma...
Texas Longhorn Texas Longhorn 2 km Trevlig personal och bra mat. Tyvärr hade vi inte koll på att vi bara fick ha bordet ...
Barley's Food Factory Barley's Food Factory 3 km Alltid lika bra och riktigt god vegetarisk burgare! Servicen är grym och ölutbudet är...
Steak NCheese N CO Steak NCheese N CO 3 km Godaste i världen! Obeskrivlig och himmelsk smak! Första gången jag åt där och blev d...
O'Learys O'Learys 3 km Trevligt ställe, men otroligt lång väntetid tros halvfullt. Skulle nog vilja kalla vi...
Reviews
God mat, väligt trevlig personal, goda drinkar och öl Mysig atmosfär
Ganska folktomt men ändå några som trotsade pandemin, bra service, ok käk och en god Guinness inte Dublin men nästan
Jag gillar stället. God mat men servicen är varierande. Jag har mött amazing personal men har också suttit i 30min utan att fått frågan om jag vill beställa något mer.
Tog 45 minuter att få maten. Flera sällskap som kom efter oss fick maten innan oss. Dåligt. Maten var god. Priset var förhållandevis godkänt.
Bra upplevelse och härlig stämning. Bra service!!
En restaurang/sportbar som har en välkomstmatta som ser ut ungefär som den är hämtad från en soptipp, kan inte förvänta sig att få något förtroende.
Roligt med minigolf inomhus när regnet överraskar en.
Vi hade bokat för att se Sverige mot Slovakien fick besked strax innan match att det var dubbelbokat och vi inte gick plats. Har ätit ett oräkneligt antal luncher på O'Learys Göteborg och Malmö central och druckit många öl men kommer aldrig att besöka er igen.
Comment on this business

to add O'Learys map to your website;