facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Odensåkers Hembygdsförening

Odensåkers Hembygdsförening

About

Hembygdsgården Logården i Odensåker är en ombyggd f.d. ladugård som numera används som hembygdsgård, cafeteria och museum och ligger vid fågelsjön Östen

Story

Allmänt om verksamheten
Hembygdsgården Logården är en ombyggd f.d. ladugård som numera används som hembygdsgård, cafeteria och museum. Hembygdsföreningen arrangerar utställningar under vår och höst.
Andra publika evenemang är spelmansstämma första lördagen i augusti samt motordag andra helgen i september.
Logården är en unik och säregen lokal som hyrs ut för sammankomster, konferenser och fester för max 300 personer.
Hembygdsföreningen är ägare till ett Urmakerimuseum i Tidavad som visas för allmänheten, ( se rubrik Tidavads Urmakeri nedan).
Motordag med visning av stationära motorer, klassiska fordon, hemmabyggen och andra motordrivna föremål arrangeras andra helgen i september.
En mängd andra aktiviteter arrangeras också där allmänheten hälsas välkomna att delta. De annonseras efter hand både i lokaltidningarna och på etablerade websidor.
Föreningen deltar i förvaltningen av Klockarbolet,
Hembygdsgården Logården
Utställningar arrangeras under helger mars-maj och flera helger under hösten med alster från lokalnära konstnärer och hantverkare som visar och säljer objekt framställda med olika tekniker och material.
Logården är en fin lokal som även hyras ut för sammankomster, konferenser och fester för max 300 personer. Åtskilliga bröllopsfester har hållits där med enbart positiva omdömen för den unika och fina miljön. (Lokaldispositionen finns att se på hemsidan som ett inlänkat separat faktablad).
I föreningens klädförråd finns en omfattande klädsamling som uthyres till teaterändamål, maskerader och andra speciella tillfällen. De flesta är från olika svunna tidsepoker. Vid frågor kontakta Ulla Berglund tel. 0500-441105, 0706-956493
Hembygdsgården fungerar som utgångspunkt och informationscentral för naturreservatet Sjön Östen. En fristående utomhusutställning med permanenta skyltar visar och tipsar om naturstigar, utkiksplatser mm.
I lokalerna finns en skyltad, uppvärmd, funktionshindradanpassad toalett tillgänglig för allmänheten hela året.
Tidavads Urmakeri
Odensåkers hemygdsförening förvaltar även Urmakerimuseet i Tidavad. Museet finns kvar i befintligt skick med inventarier, verktyg, bohag mm. Klockmästaren eller som han själv ville kallas, urfabrikör, Karl Johansson. Han var också en hängiven radioamatör som byggde sina anläggningar helt själv.
Föreningen tar emot grupper som bokat tider för visning. Vid frågor kontakta i första hand Erik Johansson 0501-32023.
Klockarbolet
Klockargården Klockarbolet i Odensåker är en av Sveriges allra äldsta gruppbebyggelser som står kvar på ursprunglig plats. Klockarbolets byggnader är uppförda på 1600- och 1700-talen. Gården ägs av Svenska kyrkan, Lugnås-Ullervads pastorat men Odensåkers Hembygdsförening bistår med skötsel och ansvarar för publika visningar.
Gården förklarades som byggnadsminne 1995.
Föreningen tar emot grupper som bokat tider för visning. Vid frågor kontakta i första hand hembygdsgården 0500-442096 eller Jan-Olof Berglund 0500-441105 / 0708-420453

Impressum

Jan-Olof Berglund
[email protected]

Address: c/o St. Rör Nolgården 3, 541 96 Väring
Phone: 0500 - 44 20 96
City: Väring
Zip Code: 541 96



related searches: Logården Odensåker öppettider, Östenrundan 2023, Odensåker spelmansstämma, Motordag Odensåker, Valborg Odensåker, Hyra Logården, Logården Stöde
Reviews
Trivsam plats, ofta utställningar av olika slag, naturstigar i omgivningen, ofta olika arrangemang och trevligt café.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Trevligt engagerad Motordag med gött Skinna trööt
Ett trevligt ställe med mycket charm och nostalgi
Comment on this business

to add Odensåkers Hembygdsförening map to your website;