facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Olsvenne Gårdskött

Olsvenne Gårdskött

About

Vi säljer lamm- och nötkött i gårdsbutik (vi tar kort, swish), till restauranger och levererar lammlådor till Stockholm. Djuren är uppfödda här på gården.

Story

Vi köpte Olsvenne gård hösten 2007 och köpte 300 tackor. Gården är eu-ekologisk. I januari 2008 hade vi vår första lamning. Vi har lamning under vintern för att få fram lammkött när efterfrågan är som störst, grillsäsong. Men vi trivs också väldigt bra med lamning under vintern, det känns tryggt för oss att vi lätt kan hjälpa till om det skulle behövas och vi undviker att räven tar några ungar. Det är köttraslamm vi har. Tackorna är korsningar mellan olika köttraser med bra modersegenskaper och vi betäcker med renrasiga köttrasbaggar. Numera har vi ca 200 tackor. Tackorna får tillskott under högdräktighet och digivning, vanligen ärtor som vi odlat själva. Lammen äter di, gräs och så stjäl dom nog lite av tackorna också så länge de går tillsammans. Första åren sålde vi våra lamm traditionellt till ett slakteri, 2011 började vi sälja själva och sedan 2012 säljer vi allt kött själva. 2011 köpte vi våra första dikor, 3 anguskossor, vi har utökat efter hand vi fått kvigkalvar och 2016 har vi 13 st som ska kalva. De första åren har vi lånat tjur men 2014 köpte vi en egen angustjur. Alla tjurkalvar kastreras för bästa kött och vi kan även fortsätta låta dem gå i flocken, vara på sommarbete. Sommaren 2015 slaktade vi vår första oxe. Våra nötter är helt och hållet gräsätare. Alla våra djur går på bete under en lång säsong från april/maj till november/december. Vanligen stödutfodras de med hösilage under senhösten. 2015 fick vi pris för vårt fina kött, vårt idoga arbete och viljan att ta fram detaljer som inte funnits på marknaden. Här på sidan kan ni följa arbetet på gården året runt. Välkomna till vår gårdsbutik eller om ni vill beställa önskar Cecilia Och Göran.

Impressum

Cecilia Hejdenberg och Göran Lundin

Address: Näs Olsvenne 159, 62337 Havdhem
Phone: 0708281039
ta.dnaltog@ennevslo
City: Havdhem
Zip Code: 62337


Similar places near
ICA Nära Sudrets Livs ICA Nära Sudrets Livs 9 km Bästa ICA affären! Stort utbud, hjälpsamma att ta hem en vara om den inte finns, jätt...
Reviews
Bäst nötkött på södra Gotland.
Översatt av Google Rekommenderad. Original Recommended.
Comment on this business

to add Olsvenne Gårdskött map to your website;