facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Om Hälsocenter Yoga Ayurveda

Om Hälsocenter Yoga Ayurveda

About

Kundaliniyoga & Medicinskyoga.
Gongmeditation & massage med klangskålar.
Ayurvedisk hälsovägledning & massage, med bas och eteriska oljor.

Story

Vad är Ashtangayoga ?

Kunskap om de heliga skrifterna är nu tillgänglig för alla människor. Det är en levande tradition, som finns till för alla människor och som ständigt utvecklas för människans behov och den tid hon lever i.

Ashtangayogans regelbunden träning gör att hälsan uppnås, samt att innersta jag, som i sin natur är fredlig,djup och lycklig förenas med själen.
Att uppnå jämt fördelat balans mellan fysisk styrka, kondition, uthållighet, koordination, balans, fokus är en belöning då man praktisera regelbundet Ashtangayoga. Det är en dynamisk typ av yoga. Man kombinerar rörelse med djup och lugn andning, där andningen står alltid i fokus.

. Praktisering av Ashtangayoga :

Ger fastare och mjukare muskler, skapar lätt och energisk känsla, förbättrar immunförsvar.
Kroppen renas från gifter, som samlats genom ohälsosam livsstil, onödiga fetter avlägsnas, förlorad livskraft återförs till kroppen.
Andnings medvetenhet, dess kvalitet, samt syreupptagningsförmågan förbättras.
Rikare livskvalitet och kreativitet, koncentrations förmågan och minnet förbättras, lugnar sinnet.
Balansering av funktionsstörningar i inre organ och tarmarna, balansering av muskelspänningar, samt smärtor orsakade av dem.

Andas lugnt och djupt, lyssna alltid på din kropp, ha aldrig bråttom.
Med ett leende på läpparna leker man bäst!

Vad är Ayurvedisk hälsorådgivning
&
ayurvedisk massage ?

Ayurveda är kunskap om livet, samt det äldsta medicinska systemet, som är ca: 5000 år gammal. Ayurvedisk hälsorådgivning ger oss inblick i vilken kropps typ är just vi, som i sin tur gör, att vi kan återföra den förlorade naturliga balansen.
Att smälta alla intryck och förbränna all mat vi ätter under dagen, kan vara stort utmaning för kropp och själ, Ayurveda har verktyg till och kunskap om det.
”Ayurveda beskriver vad som är livsbefrämjande respektive skadligt, det som är lyckligt respektive olyckligt liv, ger oss riktlinjer för det som är lämpligt respektive olämpligt för hälsan och livet, hela dess omfattning och allt om livet. Den vetenskapen kallas Ayur-Veda. ”

Inom ayurvedisk massage jobbar man för det mesta med basoljor, eteriska oljor, och örter. Det finns flera olika massage tekniker, där man massera antigen hela kroppen eller någon/några specifika delar utav den. Genom att massera in på huden olika blandningar av basoljor, eteriska oljor och örter, kommer de att tas upp av kroppen, där de stannar i flera dagar. De blandningarna i sin tur stärker och balanserar kroppen. I ayurvedisk massage masserar man också olika marmapunkter, som är knutpunkter, där olika energin möts. Balans i de återskapas, genom massage med specifik olja för den aktuella marmapunkten, eller någon specifik olja för den aktuella obalansen.


”En vis person bör vara lika noggrann med sina plikter mot sin egen kropp, som en borgmästare mot sin stad och som en kusk mot sin häst och vagn.” från Charaka Samhita(en helig skrift).

Address: Hembygdsgatan 8c, 571 35 Nässjö
Phone: 0735449240
City: Nässjö
Zip Code: 571 35


Similar places near
Etien Horse Healing Etien Horse Healing 439 meter Paarden hebben veel meer te vertellen dan u wellicht denkt....! Om ons heen is energi...
Salong Samir Salong Samir 611 meter Välkommen hos oss på Salong Samir. Samir är en professionell hårstylist och har varit...
Salongen i Nässjö Salongen i Nässjö 777 meter Din professionella skönhetssalong i centrala Nässjö för naglar och fransar.
WW ViktVäktarna Nässjö WW ViktVäktarna Nässjö 880 meter Med WW ViktVäktarna skapar du hälsosamma vanor som hjälper dig att gå ner i vikt elle...
Emilias Naglar Emilias Naglar 937 meter Härliga människor. Underbar atmosfär. Rekommenderas varmt.
Hälsans Hus Hälsans Hus 2 km * Naturlig, ekologisk hårvård (frisör ) Maria * Zonterapi, Hårmineralanalys, laser ( ...
Åsas Hud & Hälsa Åsas Hud & Hälsa 2 km Make up 60 min. Gick igenom vilka färger jag passar i och hur jag ska lägga en vardag...
Ella's Hörna Ella's Hörna 2 km Genom mental träning kan jag hjälpa dig med stresshantering.
Ammis Biologiska Hudvård Ammis Biologiska Hudvård 2 km Drivs av Ammi Davidsson och Malin Annerhult
Comment on this business

to add Om Hälsocenter Yoga Ayurveda map to your website;