facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ombergsliden

Ombergsliden

About

Västra Östergötlands största skidanläggning på Omberg.

Story

Skidanläggning på Omberg i Östergötland, Vadstena kommun. Två liftar, två nedfarter. Big jump. Barnområde. Pulkabacke. Raststuga med servering. Skiduthyrning. Vacker utsikt från backen över slätten. Drivs ideellt av Friluftsfrämjandet.

Address: 592 93 Vadstena
Phone: 0143-211 10
es.nedilsgrebmo@ofni
City: Vadstena
Zip Code: 592 93



related searches: Ombergsliden vadstena skidbacke, Ombergsliden vadstena skiing
Reviews
Härlig liten backe, ca 7 mil från Linköping. De har som alla backar på denna breddgrad problem med snö. Det finns konstsnö i botten men det kan bli lite isigt på eftermiddagen. Åk gärna hit och stöd dem.
Riktigt fin anläggning som är fin både på sommaren och på vintern. Tyvärr har snön inte varit närvarande de senaste åren och därför har föreningen som sköter anläggningen det lite svårt. Men skänk gärna en slant till deras Swish så kan de utveckla anläggningen. Ett tips om man kommer med bil är att det finns en stor parkering nere vid foten men man kan också ta bilen upp till timmerhuset via en smal och brant väg upp. Sen är det ju kanske friskare att gå upp istället :
Bra före idag, de har fått smalna av backen något men skönt med snö under fötterna. Värmestuga med eldstaden igång och supergoda vofflor i serveringen. Full pott.
Fin lättpromenerad slinga på 1,5 km. Orkidéer är den stora saken här,men vi var lite tidigt ute Dock finns bla midsommarblomster!
Perfekt för familj och små barn. Men jätte kort backa.
Fin plats för en fika, du kan även boka stugan för övernattning/tillställning samt övernattning för ett större sällskap. På vintern om vädret tillåter är det en skidbacke med liftar. Väldigt uppskattat för alla åldrar.
Alldeles för dålig kapacitet i liften, nästan tomt i backen och 15-20 min kö till liften. Rimligt pris för detta kanske hade vart 80kr.. inte 160 Annars är det fint och bra skött
En trevlig skidanläggning på Östgötaslätten
Perfekt för barnen att lära sig att åka här och även för de vuxna att stilla skidabstinensen då det inte blir någon fjälltur.
Bra ordnat med grillplatser och kul med både barn- och pulkabacke.
Comment on this business

to add Ombergsliden map to your website;