facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Örebro Truckstop

Örebro Truckstop

About

Örebro Truckstop - Samlingsplats för tunga trafiken i Berglunda mellan E18 och E20.

Story

Örebro Truckstop
Diskussionen om att skapa en serviceplats i Örebro för den tunga trafiken har snart pågått i tio år.
Idén bakom Örebro Truckstop, är egentligen ganska enkel:
Örebro är rätt plats – på lagom avstånd till exempelvis både Göteborg, Oslo och Stockholm – och i hörnet mellan E18 och E20 når man stora delar av den tunga trafiken som passerar.
Ända från början var tanken att Örebro Truckstop skulle innehålla drivmedelsstation, café/restaurang, toalett, övernattningsrum, säkerhetsparkering (där lasten bevakas och är inlåst), uppställningsplatser för släp och bilar samt annan service som den tunga trafiken behöver.
Problemet med idén är att det inte är helt lätt att få marknaden att sätta igång konceptet på egen hand – det krävs en ”mäklare” för att anläggningen ska skapas och för att efterfrågan ska skapas och etableringar genomföras. Hela tiden har kommunalt engagemang varit en förutsättning för att idén ska förverkligas.
För Örebro kommun är den tunga trafiken viktig, liksom flygfrakt och tågfrakt: vårt läge och den stora mängden logistikföretag i regionen skapar massor av jobb, god utveckling och tillväxt och bidrar faktiskt till att minska miljöproblemen (eftersom vårt läge mitt i landet minskar mängden onödiga transporter).
Örebro Kommun har dock problem med den tunga trafiken idag:
1.Runtom i Örebro står långtradare parkerade på nätterna i väntan på att lasta/lossa sitt gods. Det bidrar till miljöproblem i bostadsområden, bidrar till ökade utsläpp (eftersom de kör onödiga omvägar) och det bidrar till otrygghet och brottslighet eftersom det på flera av dessa platser uppstår olaglig handel, smuggling och annat som bör bekämpas.
2.Idag tvingas åkerierna i Berglunda/Pilängen i hög grad åka till exempelvis Västhaga för att tanka bilarna innan de ger sig iväg på sina rutter. Det innebär onödiga utsläpp och onödig trafik genom Örebros vattenskyddsområde.
3.Stölder och förstörelse är alltför förekommande på lastbilar och långtradare, som idag inte har någon säker (och övervakad) parkering att använda.
Logistik, transporter och lagerhållning är viktiga tillväxtfaktorer i Örebro-regionen som ger jobb, vilket ger skattepengar, vilket ger bättre skola, vård och omsorg. Utan satsningar på denna bransch får vi på sikt mindre pengar till välfärden.
På Kommunstyrelsens sammanträde den 18/4 -12, beslutade en bred majoritet (S, C, KD, M) att kommunen ska bygga uppställningsplats och säkerhetsparkering i ”Truckstop-området”
(i Berglunda, nära Arver, Centrala Gummi och Würths nybygge).
Genom att kommunen äger marken garanteras att uppställningsplatsen är öppen för alla, att det inte till exempel krävs vissa avtal för att få stå där. Parkeringsdelen är en viktig del i Truckstop-satsningen.
Men det viktigaste för att anläggningen ska bli bra är de delar som ÖrebroföretagetEngströms kommer att bygga och hålla ihop:

mat, tankning, lastbilstvätt, övernattning, service, toaletter och mycket annat. Samlat kommer detta göra Örebro Truckstop till en av landets bästa anläggningar som förhoppningsvis kommer att minska de ovan nämnda problemen med onödiga utsläpp, otrygghet, stölder och annat.

Address: Berglundavägen, 70236 Örebro
City: Örebro
Zip Code: 70236


Similar places near
OKQ8 OKQ8 666 meter Bra laddare men trist placering i industriområde. Varför får inte elstolparna tak? De...
Adolfsbergs Restaurang & Pizzeria Adolfsbergs Restaurang & Pizzeria 2 km Alltid trevlig personal. Blir mycket fint bemött. Toppengod mat.
McDonald's Marieberg McDonald's Marieberg 2 km McDonald’s är idag Sveriges största restaurangkedja med 222 restaurangerna från Trell...
I Love Frozen Yougurt I Love Frozen Yougurt 2 km Helt okej ställe men hon i kassan lämnade bara arbetsplatsen helt plötsligt och skapa...
Burger King Marieberg Burger King Marieberg 2 km Extremt lång väntetid på mat pga inkompetens hos personalen. Smutsigt och ofräscht i ...
OKQ8 Automat OKQ8 Automat 2 km Kanonställe! Bra mat och trevlig personal.
Max Hamburgare Max Hamburgare 3 km Länge sedan jag var där och blev glatt överraskad av hur fint och trevligt. Har allti...
Max Max 3 km Otroligt lite folk pga covid. Åt en cheese-bacon meny. Dottern åt ett chicken nuggets...
Kebabfabriken Kebabfabriken 3 km Kebabrullen. Någon som har lyckats äta hela? Mer sås och sallad än kebab. Brödet mjuk...
OKQ8 OKQ8 5 km En bensinmack som alla andra. Går att tanka och köpa sig en körv
Subway Subway 5 km
McDonald´s Västhaga McDonald´s Västhaga 5 km Köpte lite lunch här, take away. Det var lugn atmosfär och såg okej städat ut ena ki...
McDonald's Södermalmsplan McDonald's Södermalmsplan 5 km Dom har blivit riktigt snabba i drive-thru numera, det är ytterst sällan man får köra...
OKQ8 OKQ8 5 km Bra mack och bra läge
Circle K Sverige Circle K Sverige 5 km Ok, men lite dålig med kundparkering eftersom butiken ställer hyrbilar där också. Pri...
Mr. Gusto italienskt kök Mr. Gusto italienskt kök 5 km På hemsidan är priset 110-120 kr men när man hämtar kostar en pizza 180kr?!?!
ChopChop Asian Express ChopChop Asian Express 6 km Maten var medelmåttig den största felet var att dom inte tog emot kontanter.
FFC Sverige FFC Sverige 6 km Kycklingrullen hade rå kyckling i sig, usch! Detta är en mattrend som bör stoppas! Hu...
Reviews
Bra med dusch och toalett möjligt. Finna risk de blir trångt mot kvällen.
Bästa Husmanskost Lunch.
Det finns toalett och dusch och allt är bra
Bra mat för det mesta, flera rätter att välja på men är rätt svår med maten brukar ändå finnas nåt som passar annars får det bli pizza. Priset tycker jag är okej även för en åkardräng då allt ingår och gott om gratis parkering.
God köttgryta från luchbuffèn. Fräsha luftiga lokaler. Superrena toaletter. 5-6 rätter att välja mellan.
Rena och fina toaletter, ibland fullt på lastbilsparkeringen
Precis som alla rastplatser, kommer man för sent är det lögn i helvete att få någon plats. Våra "kära" kolekas ställer sig ju redan vid 13-tiden. Positivt nu är att duscharna är igång igen, toaletterna var faktiskt ganska fräscha i jämförelse med hur dom kan se ut på andra platser. Någon riktig mat finns väl egentligen inte att köpa då restaurangen som låg där innan gått i KK. Den lilla butiken som finns stänger redan kl 18:00.
Bra med uppställningsplatser för oss yrkes chaufförer på vägarna. Nära till verkstad av både volvo och Scania. Även mat, dryck och toalettbesök finns. Sen får man inte glömma LP tvätten där det finns personal som tvätteri ens ekipage vardagar
Fick parkeringsböter för lastbilssläp får inte stå där i några timmar på dagen. Endast lastbilar. Väldigt konstigt men allt enligt Örebro tekniska…..
Comment on this business

to add Örebro Truckstop map to your website;