facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for OrganoWood

OrganoWood

About

OrganoWood är vackert, hållbart och miljöklassat trä för altaner och fasader. Vår teknologi är patenterad och står emot både röta och eld.

Story

Vi är ett svenskt företag som uppfunnit ett alternativ till tryckimpregnerat trä. Vår patenterade metod är inspirerad av den naturliga den naturliga fossilerings-processen där organiskt material som trä mineraliseras och omvandlas till fossil - en process som normalt tar tusentals år. OrganoWood har utvecklats av OrganoClick AB i samarbete med forskare vid Stockholms universitet och Sverige lantbruksuniversitet som vunnit flera fina priser. Bland annat "Bästa miljöinnovation" 2008, "Årets mest lovande start-up" 2008 och "Climate Solver", en prestigefull utnämning av Världsnaturfonden - WWF 2010. Vårt virke har testats i ett flertal oberoende tester, genomförda av SP - Sveriges tekniska forskningsinstitut. Förutom mycket goda resultat både när det gäller flam- och rötskydd, är vårt virke dessutom hårdare än omodifierat virke. Virket har valts ut från långsamväxande, högkvalitativ norrländsk skog. Efter ca 1 år så blir trät vackert silvergrått.



"OrganoWood säljer och marknadsför miljöklassat modifierat virke och kompletterande ytbehandlingsprodukter.OrganoWood baserar verksamheten kring kärnteknologi där kiselbaserade ämnen binds till fibrerna i träet via organisk katalys."
Address: Linjalvägen 9-11, 187 66 Täby
Phone: 08-674 00 80
City: Täby
Zip Code: 187 66



related searches:
Similar places near
Collett Svetsmaskinservice AB Collett Svetsmaskinservice AB 208 meter Riktigt bra service
Robota AB Robota AB 536 meter Snabb service, snabb leverans. Och framförallt värdefullt med personal som går att tä...
Piab Piab 2 km Supertrevligt kontor som skapar förutsättningarna stt utveckla framtidens teknologier...
Dankab verktygsmaskiner AB Dankab verktygsmaskiner AB 2 km DANKAB är expert inom märkning, svarvning & slipning. Vi har Vi samarbeten med några ...
Nomo Kullager AB Nomo Kullager AB 3 km Detta är Nomo kullager ABs officiella Facebooksida. Nomo är den största oberoende dis...
Anderssons Svets & Smide AB Anderssons Svets & Smide AB 3 km Har använt dem två gånger. Första gången gick allt bra. Andra gången misslyckades de ...
Marinkraft Marinkraft 4 km Marinkraft är Sveriges enda bemannings- och rekryteringsföretag specialiserat på mari...
Boon Edam Boon Edam 4 km "Boon Edam är en global marknadsledare inom entrélösningar. Vårt huvudkontor lig...
Mycronic Mycronic 5 km Jättebra! fastigheten är en av dom som jag är driftchef för gällande fastighetdrift...
Plåt och Mekano Romator Plåt och Mekano Romator 5 km Trevligt gäng som vet vad de gör!
ITO Pall-Pack ITO Pall-Pack 6 km ITO Pall-Pack AB levererar hela värdekedjan av förpackningsmaskiner och inplastare – ...
Reviews
Vi har lagt över 150kvm trall hemma och redan efter 5 år måste vi laga minst 30 kvm då trallen har ruttnat. Har kontaktat organic wood och de vill inte ersätta då de säger att vi har kapat i trallen. Men det måste man göra om lägger trall. Helt omöjligt att lägga trall annars. Jag skulle aldrig lägga trall med organic igen.
La organowood för ca 7 år sedan på en liten altan. Ville ha en hållbar och miljövänlig trall. Fick snabbt problem trots att vi skötte om altanen med organowoods produkter årligen. Träet började ruttna för några år sedan men organowood tar inget som helst ansvar trots utlovad 10 års garanti.
Sett stora, fina strandpromenader och brygganläggningar på ost- och västkusten byggda i organowood som hållit bra och som åldrats mycket långsamt och dessutom estetiskt vackert Strömstad hamn samt strandpromenad/brygga i Danderyd. Bättre åldringsprocess än grönkoppartryckt virke, som efter gröna fula perioden kräver ständig ytbehandling för att behålla en vattenavvisande, frisk och oflisig yta. Nu när organowood görs i en ny process med mer kisel och värmebehandling var vi inte sena att haka på. Nu lägger vi källargolvtrall och förväntar oss lika goda resultat som där vi använt organowoods virke tidigare. Det giftfria alternativet annars hade varit obehandlad lärk eller ek, som hade blivit långt dyrare. När våra träbyggen så småningom måste bytas ut så kan vi i alla fall använda det att elda med... Allt gröntryckt vi bytt ut har vi varit lagenliga med, vilket innebär att forsla det till tippen som den miljöfarliga restprodukt den blir.
Till alla er som ens tänker tanken att lägga en Organowood-trall så avråder jag från detta mycket starkt!! Tipsar alla att först googla ”Organowood Fliskritning”, då förstår man problemet som för väldigt många inklusive mig kan uppstå. Detta gör att trallen börjar flisa och smula sönder sig på ytan, blir som ett damm som inte går att få bort och som lägger sig mellan alla springor, på kläder, utemöbler etc. Detta kan EJ reklameras!!! och Organowood själva säger att man ska försöka Borsta Trallen men det bara fortsätter! Flera bygghandlare säljer inte ens Organowood längre p.g.a alla försök till reklamationer! KÖP EJ!!!!
Undvik Organowood i alla lägen. Golvet är tre år, garantin går ut nu men responsen från företaget är under all kritik och de tar inget ansvar för att deras produkter inte håller måttet. Otroligt missnöjda med detta fula golv.
Värdelöst golv, håller med föregående talare, haft vårt i ca 4år och det har flisat och svällt så vattnet har ingenstans att ta vägen och företaget tar inget ansvar.
Har haft mitt trädäck från organowood nu i 4 år! Alla plank har slagit sig och hela däcket måste bytas ut. Undvik detta företag under alla omständigheter. Dom totalt struntar i alla reklamationer. Köp hederligt tryckimpregnerat istället.
Företaget säljer ett trallvirke Organowood. Man hävdar att virket är beständigt mot röta, men har bara ett laboratorietest som underlag. Fältmässig provning saknas. Man säger att man imiterar den naturliga fossiliseringsprocessen hos trä. Det är trams. Allt fossilt trä är kraftigt nedbrutet. I mina tester ruttnar Organowood redan efter 6 månader.
Vi la för några månader sedan ett nytt bryggdäck med Organowoods nya kvalitet SILICIUM HT. Bilden är tagen strax efter att trallen lades. Initialt var virket brunt med lite fläckar av kåda. Nu efter några månader har det redan såsom utlovats blivit mer silvergrått och mycket vackert. Det gamla nu utbytta bryggdäcket var vanligt tryckimpregnerat grönvirke som efter drygt 15 år var helt genomruttet och farligt att gå på. Så här långt är vi mycket nöjda med vårt nya bryggdäck av Organowood och ser med spänning fram emot kommande säsonger.
Fantastiska produkter som åldras på ett väldigt snyggt vis. Helt klart rätt val för den som prioriterar både miljö, plånbok och estetik.
Comment on this business

to add OrganoWood map to your website;