facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Orlången

Story

Orlången är en sjö i Huddinge kommun i Södermanland som ingår i. Sjön är  meter djup, har en yta på  kvadratkilometer och befinner sig  meter över havet.Sjön ingår i Tyresåns sjösystem och är dess näst största sjö.Orlångens natur och friluftsområdeSjön Orlången ligger i Orlångens naturreservat och är en näringsrik (eutrof) slättsjö. Den har flikiga vikar i olika väderstreck och är liksom Drevviken och Magelungen en gammal vik av Östersjön som genom landhöjningen nu ligger 21 meter över havet. Orlången ligger i ett område där många sprickdalar korsar varandra. Naturen domineras av ömsom skogar och ömsom kulturlandskap. På en av Orlångens öar; Sundbyholmen häckar fiskgjuse under april till juli, varför ön inte får beträdas vid den tiden.Runt sjön finns promenadstråk som leder genom reservatets omgivningar. Vid sjöns sydvästra strand ligger Sundby gårds friluftsområde, med ridanläggning, belyst motionsspår och en restaurang. På vintern spolas skridskobanor och under sommarhalvåret kan man även bada och hyra roddbåt där. Orlången är en även fin fiskesjö med bl.a. gös, gädda, abborre, lake, mört och karp. Signalkräftor har inplanterats. På vintern brukar det plogas upp en skridskobana med start från Sundby gård, som nästan räcker runt hela sjön.

Address: 123 52 Huddinge
City: Huddinge
Zip Code: 123 52


Reviews
Otroligt vacker plats. Här finns också meganysiga getter, snälla och söta. Men tro inte att ni kan äta något ostört, dom hoppar upp på bordet och försöker roffa åt sig allt de kan. För egen del tyckte jag det var en rätt hysterisk och rolig upplevelse : Det finns också en grillplats med grind, för den som vill äta ifred.
Vacker sjö som sträcker sig över flertalet naturreservat i Huddinge kommun. Finns flertalet utsiktsplatser över sjön, några få stränder och några klippor här och var att bada ifrån. På vintern åker man skridskor på plogade banor på sjön och sommartid paddlas det kanot.
Mycket vackert gammalt lantbruksområde med naturreservat och flera vandringsleder!
Fin o lugn badstrand. Jättetrevliga människor.
Fin badplats intill Sundby Gård
Vacker plats både sommartid och vintertid. Bra plats för långfärdsskridskor vintertid.
En underbar sjö med dess artrikedom och stillhet!
Trevlig sjö att fiska i.
Härligt att bada i
Comment on this business

to add Orlången map to your website;