facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Orten Vålberg

Orten Vålberg

About

Orten Vålberg är en facebooksida som tar upp lokalfrågor, nyheter, har diskussioner som rör Vålberg, Edsvalla, Älvenäs, Norsbron och Segerstad.

Story

Edsvalla
Edsvalla samhälle ligger utsträckt 18 kilometer nordväst om Karlstad nära Norsälven. I Edsvalla centrum finner du service i form av bibliotek och livsmedelsaffär. I den södra delen av samhället ligger ett varuhus och ett mindre antal affärer samlade. Runt Edsvalla finns det både öppna åkrar och täta skogar. Samhället är till stor del byggt uppe på en ås och flera av de drygt 1 000 personer som bor här har en vidsträckt utsikt.

Här finns en kommunal förskola med fyra avdelningar. Eleverna från förskoleklassen till årskurs nio går i skola i grannorten Vålberg. Elljusspåret som slingrar sig runt utkanten av samhället är till glädje för både barn och vuxna – sommar som vinter. De många andra spåren används av såväl motionärer som bär- och svampjägare under årets ljusare månader.



Vålberg
Vålberg är omgivet av jordbruksbygd och beläget 19 kilometer rakt väster om Karlstad. Idag bor cirka 2 700 personer i Vålberg som inte bara har järnvägsspåren utan också den brusande Norsälven alldeles inpå knutarna. I centrum hittar du ett antal mindre butiker, matställen och bibliotek. På gångavstånd från centrum ligger bensinstation, apotek och vårdcentral. Vill du hellre nyttja Norsälven till Vålberg kan du enkelt lägga till båten vid bryggan i centrum. Här kan du tanka och köpa en bit mat.

Föreningslivet är starkt på orten och gillar du inte handboll, fotboll eller ishockey så kanske innebandy, bågskytte eller kaninhoppning kan vara något för dig. Sim- och sporthallen är en populär samlingsplats för både föreningar och privatpersoner. Föredrar du fruset vatten och skridskor är Norvalla ishall idealet, där du även kan spela inlinehockey. Här finns ett mysigt fik och dessutom har du möjlighet att ägna dig åt minigolf och boule i Sjösalaparken.

I Vålberg finns flera kommunala förskolor och i den nybyggda Vålbergsskolan läser barnen hela vägen från första till nionde klass – när de inte är på skolgården och roar sig på bmx-banan, på bollplanerna eller i klätterställningarna.

Flera gånger om dagen rullar bussar från Vålberg till Karlstad och turen tar knappt en halvtimme.

Address: Norsplan, 66050 Vålberg
Phone: 0703749324
City: Vålberg
Zip Code: 66050


Similar places near
AGL Byggservice AB AGL Byggservice AB 887 meter Gunvald jobbar där
Siverts Mat, Logi & Spa Siverts Mat, Logi & Spa 1 km Fullständiga rättigheter, Öppet 24h
Bostadsuthyrning för företag i Karlstad med omnejd Bostadsuthyrning för företag i Karlstad med ... 2 km Söker ert företag boende i eller kring Karlstad? Välkomna att höra av er för önskemål...
Mickes fönster puts & städ Mickes fönster puts & städ 3 km Jag Utför fönsterputs, flyttstädning, golvvård, hemstädning, kontorstädning. Nytt se...
Segerstad Dressyrstall Segerstad Dressyrstall 6 km Välkomna till Segerstad Dressyrstalls sida på FB!
Trandalen Trandalen 7 km
Änglajorden Änglajorden 9 km Keramik & Hantverk
Comment on this business

to add Orten Vålberg map to your website;