facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Össeby-Garns kyrka

Story

Össeby-Garns kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Össeby församling i Stockholms stift. Fram till en sammanläggning av församlingar den 1 januari 2006 hörde kyrkan till Össeby-Garns församling. Kyrkan ligger på en höjd vid innersta änden av Garnsviken där den övergår i Husaån. Ursprungligen hette kyrkan Garns kyrka och två kilometer sydväst om denna låg Össeby kyrka. 1838 slogs socknarna i Össeby och Garn samman och kyrkan fick namnet Össeby-Garns kyrka. Össeby kyrka övergavs och omvandlades till ruin.KyrkobyggnadenKyrkan består av ett rektangulärt långhus med ett smalare, rakt avslutat kor i öster. Norr om koret finns en sakristia. Vid kyrkans sydvästra sida finns ett vidbyggt vapenhus. Kyrkans blottade murar består av natursten med tegel i omfattningar och i östra gavelröstet med dess blinderingar. Alla byggnadsdelar har plåtklädda sadeltak bortsett från sakristian som har ett plåtklätt pulpettak. Långhusets och vapenhusets gavelkrön pryds med kors som är krönta med förgyllda stjärnor. Kyrkorummet kan nås via en ingång i västgaveln samt från söder via vapenhusets ingång.

Address: Lilla Garn, 186 97 Brottby, Stockholms Län, Sweden
Phone: 08-512 420 30
City: Brottby
Zip Code: 186 97



related searches: Össeby församling, Össeby kyrkoruin, Vallentuna kyrka, Svenska kyrkan i Haninge
Reviews
Gillar omgivningarna främst men även kyrkan. En bit ifrån, säger inte var eller hur långt ifrån, så fann jag en gammal brunn eller källa?.
En vacker plats men kyrkan är aldrig öppen för egen andakt
Jättefin kyrka den ligger på en fin plats. Men minneslunden såg inte alls trevlig ut men den kanske ligger under utveckling
Mycket vacker liten kyrka. Tyvärr kom vi inte in i kyrkan. Värt ett besök.
En liten stenkyrka. Helt fantastisk för alla ändamål..
En mycket sparsmakad vacker medeltida kyrka med runstenar på kyrkbacken.
döpte vår son och gifte oss. underbart
Sverige när det är som vackrast. RIP Mamma
Allhelgona på lördag kl 18.00
Fin gammal kyrka, fint läge
Comment on this business

to add Össeby-Garns kyrka map to your website;