facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Österåkers kyrka, Uppland

Story

Österåkers kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Österåker-Östra Ryds församling i Stockholms stift. Kyrkan ligger öster om sjön Garnsviken, några kilometer norr om centrala Åkersberga.



"Inte långt från Garnsviken i Österåkers kommun ligger Österåkers kyrka. Murarna avslöjar att den äldsta stenkyrkan byggdes någon gång under 1100-talet. Ursprungligen hade kyrkan ett torn i väster. En omfattande ombyggnad genomfördes på 1430-talet. Mot mitten av 1600-talet var byggnaden så förfallen att det blev nödvändigt att göra en genomgripande ombyggnad. Sitt nuvarande utseende fick kyrkan i och med denna ombyggnad, som påbörjades 1647. Detta omfattande arbete bekostades av fru Birgitta Kurk på Smedby, änka efter riksrådet Gabriel Oxenstierna. Bidrag lämnades också av Gustav Banér på Tuna gård."
Address: Åkersberga
City: Åkersberga


Similar places near
Nickedäck ruffel och rubber Nickedäck ruffel och rubber 796 meter Jag monterar och balanserar dina däck!
Säbykyrkan Åkersberga Säbykyrkan Åkersberga 2 km Församlingen är ansluten till Equmeniakyrkan, en sammanslagning mellan Svenska Missio...
Åkersberga kyrka Åkersberga kyrka 3 km Gick på prao här och alla är så otroligt snälla
Åkersberga Kyrkliga Centrum Åkersberga Kyrkliga Centrum 3 km Bra samtals terapi väldigt proffsigt och givande
Åkers Kanal Åkers Kanal 3 km Översatt av Google Älskar att vara här under lågsäsong.. Original Love being here du...
Biskopstuna Biskopstuna 5 km Mysigt ställe,vet inte hur ofta det är öppet.tror att dom bara har gruppbokning,vet f...
Näsudden Näsudden 271 km Jättemysigt ställe att vandra på med barn och djur.
Reviews
Attended a family funeral here. Lovely place with great food and a great atmosphere. Comfortable and warm on a chilly January day.
Vårt bröllop blev precis som vi tänkt oss. Trevlig präst som verkligen gjorde allt så perfekt. Tack Linda för våran dag... stort hjärta
Gammal kyrka på byggd på akers ängar .minneslund som är harmonisk fin med rinnande vatten med ljus så blir kvällen magisk
Välskött, hjälpsam personal. Rofyllt och trevligt se järnbeslagen i kyrkputsen
Vacker kyrka och vackert dop.
Kyrkan är fin men inte så speciell även om ett märklig stödvalv gör den lite säregen. Det sevärda här är kyrkogården, som säkert är ibland de finaste i Sverige. Kyrkogårdens personal håller denna pärla i toppskick. Här finns något då ovanligt som en bäck som ringlar sitt rätt igenom kyrkogården under flera små broar ner till en damm där den sedan faller ner i ett litet vattenfall och fortsätter slutligen ner och ut genom resten av kyrkogården. Kyrkans klockstapel, en känd symbol för kommunen, ligger på en höjd några hundra meter bort, flankerad av enar och ett antal vikingagravar.
Inte många där men det har tänts flera ljus och fina blommor är ditplacerade vid gravar, minneslunden och asklunden. Kändes fint att komma dit.
Lugnt å fint
Fin kyrka men inte lätt att ta sig ditt kollektiv. Man måste gå väg och bilisterna är inte trevliga.
Bra att dom hade julotta. Tyvärr är det få som har det.
Comment on this business

to add Österåkers kyrka, Uppland map to your website;