facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Östgötaporten

Story

Östgötaporten, tidigare Norrköpings Idrottspark och Nya Parken, i folkmun "Parken", är hemmaarena för IFK Norrköping, IFK Norrköping DFK, IF Sylvia och IK Sleipner. Fotbollsarenan är belägen vid Södra Promenaden och Albrektsvägen i centrala Norrköping.HistoriaDe tidiga årenIdrottsanläggningen invigdes 1904 på det som tidigare kallades Krogaregärdet sydväst om stadens bebyggelse, då mer eller mindre som ett fält öppet för de mest skiftande idrotter: Bland annat fanns en backe för backhoppning.Svenska bandyfinalen hölls på Norrköpings Idrottspark 1908, när Djurgårdens IF besegrade ett kombinerat lag från Östergötlands Bandyförbund med 3-1.Modernisering: VM 1958Inför fotbolls-VM 1958 revs flera av de äldre läktarna och andra byggnader på området. En ny huvudläktare i väster, VM-läktaren byggdes i betong med omklädningsrum under publikplatserna.Ny modernisering: EM 1992I början av 1970-talet flyttade Vita Hästen sin ishockeyverksamhet till Himmelstalundshallen.Vid ombyggnaderna inför fotbolls-EM 1992 togs löparbanorna bort och de nybyggda läktarna flyttades närmre planen. 2004 flyttade curlingverksamheten (curlinghallen revs vintern 2005–2006) ifrån Idrottsparken varför anläggningen idag enbart är en fotbollsarena.



"Världens vackraste plats"
Address: Norrköping
City: Norrköping



related searches: östgötaporten arena, ifk norrköping, östgötaporten öppettider, östgötatrafiken
Similar places near
Nya Parken Nya Parken 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Idrottsparken Idrottsparken 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Östgötaporten Östgötaporten 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Nya Parken Nya Parken 0 meter Hemmaarena för IFK Norrköping fotboll. Trevlig medelstor arena, bra kontakt med plan ...
Estadio Iddrotsparken de Norrköping Estadio Iddrotsparken de Norrköping 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Idrottsparken Idrottsparken 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Östgötaporten Östgötaporten 0 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Nya Parken Nya Parken 0 meter Inte bra. Otrevlig personal, Dyr mat,Och laget som spela hade nog inte sin bästa dag
Curva Nordahl Curva Nordahl 28 meter
Östgötaporten Östgötaporten 135 meter Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Färgargårdens friluftsmuseum Färgargårdens friluftsmuseum 511 meter Härlig miljö ,lätt att ta sej fram med rullstol.Vackert alla årstider ,mysigt när caf...
Åbackarna Åbackarna 581 meter
Arbisteatern Arbisteatern 658 meter Mysigt ställe mitt i kvällssolen. Fräsch mat och trevlig personal.
ARBETETS MUSEUM ARBETETS MUSEUM 672 meter Vilket härligt ställe!! Skulle se dokumentärfotoutställningen som var bra i sig, men ...
Kościół św. Mateusza w Norrköping Kościół św. Mateusza w Norrköping 994 meter Jättefin kyrka, har varit inuti och det är mycket fint
Matteus kyrka, Norrköping Matteus kyrka, Norrköping 999 meter En otroligt vacker kyrka, så vackra utsmyckningar, otroliga takvalv, vart man än titt...
Reviews
Klassisk svensk fotbollsarena. Hyfsat moderniserad men en bit från toppen.
Alltid nice att vara på parken! Ser alltid fram emot nästa gång. Riktigt bra stämning och häftig upplevelse. Riktigt bra!
Supertrevlig stämning med stor publik!! Smidig in och utgång trots köer, trevliga och hjälpsamma matchvärdar! Och dessutom vände IFK ett 0-2 underläge till oavgjort 2-2 så inte mycket att klaga på!! Heja IFK!!!
Jurassic Park Lego utställningen var något mindre än jag trodde. Men helt klart häftigt.
Det står Norrköpings idrottsplats men vi var på Marvel Avengers utställning precis bredvid. Roligt upplägg där man går runt och tittar och läser om de olika karaktärerna från filmerna. Man får även testa olika saker.
Alltid trevligt bra stämning på läktaren när Norrköping spelar välkommen du med på match Den är annan känsla att se live på plats så klart!
Trevlig arena som är lagom stor. Lättillgänglig. Hyfsad stämning vid mycket publik.
Detta avser bortastå. Gammal hederlig betongläktare, utan tak och säten. Hög och ganska brant så sikten är bra. Enkel smidig entré med kiosk och bra toalettmöjligheter i baracker innan man tar trappen upp mot läktaren. Storbildsskärmen ganska liten så den ger i get mervärde. Trevliga o justa vakter de gånger jag varit där och MFF spelat. Tyvärr är det plast som underlag men man kan ju hoppas på att IFK tänker om lägger in en hybrid matta i framtiden.
Jag var här på öl och whisky mässa. Men det var helt fel ställe att ha den på. Det var tråkigt och varmt. Ljud nivå blev för hög så om man ville prata med någon av utställarna så var det svårt att höra vad dom sa. Men kvalitén på utställarna bar bra och gjorde det intressant. Men tänk om till nästa år.
Trevlig fotbollsarena med bra service. Bra försäljning av mat och dryck.
Comment on this business

to add Östgötaporten map to your website;