facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Östra Broby kyrka

Story

Östra Broby kyrka är en kyrkobyggnad i Broby i Östra Göinge kommun. Den tillhör sedan 1 januari 2014 Broby-Emmislövs församling i Lunds stift, dessförinnan Östra Broby församling.KyrkobyggnadenHär fanns tidigare en kyrka från medeltiden som var uppförd i gråsten på stenfot och hade valv av murtegel. Den hade kyrktak av koppar, samt sakristietak av bly och fick en tillbyggnad omkring 1760. Denna medeltidskyrka hade även tre stycken murade gravkällare.Den kyrkan revs 1869 för att ge plats åt en ny kyrka som uppfördes på ungefär samma plats åren 1871-73 efter ritningar av den danske arkitekten Ludvig Vold. Den kyrkan förstördes dock i en brand 1930.Nuvarande stenkyrka är en korskyrka som invigdes 1932, uppförd efter ritningar av arkitekten Sven Wranér.Invändigt är kyrkan stram och har ett fåtal inventarier, vilket till stor del beror på branden som förstörde den tidigare kyrkan.

Address: Broby, Sweden
City: Broby


Similar places near
Krögerslund Krögerslund 898 meter Mi Casa
Emmislövs kyrka Emmislövs kyrka 4 km En kyrka att minnas, vistas i och känna många generationers vingslag i historien, ida...
Reviews
Vacker kyrka, familjegraven besöktes
Det är en underbar gemenskap och ett mycket bra innehåll i gudstjänsterna i Broby kyrka. Jag önskar att alla fick ha det så i sin kyrka.
Vacker välkomnande kyrka både utanpå och inuti.
Vacker kyrka, trevlig församling
Vacker kyrka.
Översatt av Google Väldigt härligt Original Very lovely
Översatt av Google vacker kristen kyrka Original beautiful Christian church
Comment on this business

to add Östra Broby kyrka map to your website;