facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Östra Torps kyrka

Story

Östra Torps kyrka är Sveriges sydligaste församlingskyrka, belägen i nordvästra delen av Smygehamn. Den tillhör Källstorps församling i Lunds stift.KyrkobyggnadenKyrkobyggnaden uppfördes 1911 efter att en 1800-talskyrka brunnit ned 1909. Kyrkobyggnaden är ritad av arkitekt Theodor Wåhlin.InventarierMycket av den medeltida inredningen förstördes i branden 1909 men predikstolen finns bevarad.Externa länkarTrelleborgs kommun - Östra Torps kyrka

Address: Smygehamn
City: Smygehamn


Similar places near
Smygehuk Smygehuk 814 meter Smygehuk is a harbour and fishing village at Smygehamn in Skåne, Sweden. It is most k...
Smygehuks Båt och Segelklubb Smygehuks Båt och Segelklubb 916 meter Så fantastiskt vackert
Bålhög Bålhög 940 meter Der Bålhög ist eine prähistorische Grabanlage an der Südspitze Schwedens bei Smygehuk...
Smygehuk Smygehuk 1 km Smygehuk är en hamn och ett fiskeläge på Skånes sydkust i Östra Torps socken i Trelle...
Reviews
Östra Torps Kyrka är en fin vit kyrka. Så synd att det hittills fanns ändast en bild här på Maps. Kyrkans inre är så trevlig med interiörens färger och kontraster. Fönster släpper in mycket ljus och ger en trevlig känsla. Kyrkogården är härligt anlagd med sina små häckar med indelningar och grönska. Gångar leder runt och ger en lugn upplevelse. En toalett finns i en extern byggnad utanför.
Idag hade vi dop för vår dotter i Östra Torps kyrka. Emma Hambitzer är fantastiskt duktig och lyckades få med syskonen på ett fint sätt under dopgudstjänsten. Vi fick många kommentarer av våra gäster att det var det bästa dop de varit på just på grund av att Emma var så fantastiskt duktig och hade glimten i ögat. Carl Johan var kantor och även honom rekommenderar jag starkt! Församlingshemmet är stort och fräscht och det finns allt man kan behöva i köket. Kyrkan är liten och mysig. Även personalen i pastorsexpeditionen är mycket trevliga, glada och hjälpsamma. Vi har bara gott att säga!
Trevlig kyrka. Lätt att parkera. Har även ett församlingshem att hyra. Trevliga personal.
Mycket stämningsfullt.
Väldigt fin kyrka och bra präster som håller i församlingen
Fin liten kyrka
En gammal fin kyrka
Mycket fin kyrka!
Comment on this business

to add Östra Torps kyrka map to your website;