facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ottenby fågelstation

Story

Ottenby i Ås socken på Ölands södra udde är en av Sveriges mest berömda fågellokaler. Vid Ottenby fågelstation bedrivs en omfattande och bred fågelforskning. Fågelstationen grundades redan 1946 i samband med tillkomsten av stationens huvudman, Sveriges Ornitologiska Förening. Ringmärkningen av flyttande fåglar har bedrivits oavbrutet sedan dess och fågelstationen har idag världens längsta obrutna fångstserie. Den 28 september 2007 klockan 14.40 ringmärktes den miljonte fågeln, en rödhake.Verksamhetsfältet inkluderar bl.a. fågelflyttningens gåtor, övervakning av populationsförändringar samt fåglarnas betydelse som reservoar för influensavirus. Till detta kommer en omfattande uppdragsforskning och materialinsamling åt externa institutioner. Verksamheten baseras på ideella insatser och inkomsterna hämtas främst från besöksturismen genom guidningar och försäljning. Fågelstationen har en anställd chef, men för stora delar av arbetet med ringmärkningen, guidningar och forskningsprojekt svarar ideell personal.Externa länkar Ottenby fågelstation Länsstyrelsen Kalmar län: Ottenby

Address: Mörbylånga
City: Mörbylånga



related searches: Ottenby fågelstation age, Ottenby fågelstation videos, Ringers DigiGuide, Naturbutiken, BirdLife Sverige, Långe Jan
Similar places near
Guldfiskdammen Guldfiskdammen 45 km Trevligt naturreservat med många möjligheter att se olika fågelarter.
Beijershamn Beijershamn 45 km Fin plats, finns en trevlig promenadstig runt stugområdet och fågeltornet.
Beijershamn Beijershamn 45 km Fin plats, finns en trevlig promenadstig runt stugområdet och fågeltornet.
Reviews
Bra guider och fint väder
Alltid underbart att komma ner till Ölands södra udde! Kunniga fågelskådare som delar med sig av sin kunskap.
Ett härligt utflyktsmål. Finns mycket att titta på, både fåglar och naturum. Restaurang och trevlig personal. Rent och vårdat. Vi hade möjlighet att gå upp i fyren 195 trappsteg fick jag det till. Grym utsikt.
Supertrevligt och blåsigt ställe! Fick ha en guidad tur, som startade framför Naturum, och jag lärde mig om olika arter sälar och fåglar. Det finns många ställen med vindskydd, som ger bättre möjligheter att fota titta på fåglar vid udden. Jag fick till och med prata med personalen i fågelstationen, som var trevlig, och svarade på mina frågor om fåglar och föreningens aktiviteter.
Stationspersonalen är vänliga och visar ibland upp fångst från näten och fällorna, vilket alltid uppskattas oavsett vilken art det är.
Fågelstation med väldigt mycket olika fåglar. Det är en upplevelse.
Fågelstation med möjlighet till guidad tur lockade barn och fru. God glass i trevlig miljö och, så klart, Långe Jan.
Fick mycket info om våra vanligaste fåglars förflyttningar över världen. Det hela kröntes med tre havsörnar på ett staket… Häftigt!
Ett väldigt fint ställe att kolla fåglar på. Finns många fina arter. Har även suveräna vindskydd och gömslen. Om man är intresserad så finns det även butiker som man kan b.la köpa fågelböcker, vykort, muggar, kikare och fågel skulpturer i. Och om man skulle bli sugen på fika så finns det även ett mysigt café med både glass, kakor och kaffe. Om man skulle vilja så finns det även ett fint museum som handlar om fåglar och är även grattis att gå på. Där kan man see olika sorts fågel ägg, fjädrar och fågel modeler I verklig skala. Dätta är ett ställa som jag försöker åka till varje gång jag är på Öland så recomenderas helt klart.
Fin miljö o många olika fåglar o sälar mm! Ett måste o besöka för den fågelintresserade!
Comment on this business

to add Ottenby fågelstation map to your website;