facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for P.O. Hiller Trävaror AB

P.O. Hiller Trävaror AB

About

P.O.Hiller Trävaror AB är ett hyvleri som bl.a. säljer: lister,golv,foder,socklar,byggmaterial m.m. Vi finns i Mossboda som ligger i Uppsala län.

Story

P.O. Hiller Trävaror är ett hyvleri med liten byggmarknad och vi finns i Mossboda. Enligt gamla handlingar härstammar detta sågverk från 1500-talet. När man började använda ångkraften inom industrin så köptes en ångmaskin in och sågen blev därmed det första ångdrivna sågverket i Västmanland. I och med denna kraft kunde man tidigt investera i hyvelmaskiner. 1915 köpte Mackmyra Sulfit Mossboda Såg. 1917 anställdes Petrus Hiller för att ansvara för driften och 1922 övertog han företaget.

Idag är P.O. Hiller Trävaror ett renodlat hyvleri med tillverkning av lister, paneler och massiva trägolv. Dessutom har vi försäljning av det mesta i byggmaterialväg man kan behöva på bygget. Vi kapar, paketerar och levererar helt efter varje enskild kunds önskemål. Vår specialitet är att hyvla fram lister efter kundens egna förlagor.

”Vi gör vad ni vill – andra vad de kan!”

P.O. Hiller Trävaror drivs idag av Olle Hiller tillsammans med 15 anställda. Både personal och företagsledning har lång erfarenhet inom branschen. Vår kundkrets består av brädgårdar och återförsäljare samt snickare, snickerier och privatpersoner. En av våra referenser är t.ex. renoveringen av riksdagshuset.

Address: Mossboda, 744 93 Runhällen
City: Runhällen
Zip Code: 744 93


Opening Hours

Monday: 07:00 - 16:00
Tuesday: 07:00 - 16:00
Wednesday: 07:00 - 16:00
Thursday: 07:00 - 16:00
Friday: 07:00 - 16:00


related searches: p o hiller trävaror ab, mossboda 310, 744 93 runhällen, po hiller sala, po hiller öppettider, byggmax
Similar places near
Enåkers gamla skola Enåkers gamla skola 2 km Vi är en liten familj som försöker försörja oss på att sälja egenodlade grönsaker. A...
Runhällens ARENA Runhällens ARENA 4 km Här har vi idrott och simhall
Fafne läderhantverk Fafne läderhantverk 4 km Fafne Läderhantverk
RJ Racing stable RJ Racing stable 5 km träning och tävling med travhästar
Skräddarbo Honung Skräddarbo Honung 6 km Vi kom för honungen, men fann hundra anledningar att stanna. "Mångfalden är öve...
Reviews
Den är inte för almenheten
Håller inte vad dom kallar standardsortiment, ointresserade av kunder, stökigt, usel kvalité på det som skräpade på hyllorna. 14 mil dit i onödan. Värdelöst
Mycket trevligt att handla här Tillmötesgående personal och bra priser !
Fantastisk kvalitet på trävarorna, perfekt för byggnadsvård. Bra service!
Riktigt trevligt personal. Mycket nöjd
Översatt av Google Lossar utan problem, så det är ok. Tillfartsvägen är inte den bästa. Original Rozładunek bez problemów, tak że ok. Droga dojazdowa nie najlepsza.
Comment on this business

to add P.O. Hiller Trävaror AB map to your website;