facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Papiermühle

"Över 300 års industrihistoria samlad på en och samma plats. Produktionen sker på traditionellt vis med holländare, kypkar och formeringsramar.Här kan du köpa vackert handgjort papper eller några av produkterna vi har vidareförädlat.Med andra ord, här finns mycket att uppleva och lära sig av.Välkommen till Lessebo Handpappersbruk - mitt i Glasriket i Småland."
Address: Storgatan Lessebo Handpappersbruk , Lessebo 360 50, G, SE
City: Lessebo
Zip Code: 360 50


Similar places near
Lessebo Handpappersbruk Lessebo Handpappersbruk 100 meter Intressant att få en inblick hur papper av hög kvalitet tillverkas. Tyvärr var produ...
Reviews
Intressant att få en inblick hur papper av hög kvalitet tillverkas. Tyvärr var produktionen inte igång pga semester men filmen och en utmärkt guide gav tillräcklig förståelse. Kommer vid nästa besök att se till att det blir när anläggningen är igång. Mycket bra och trevlig personal. Mycket att köpa i shopen.
Fin shop, kass service! Cafeterian kunde inte erbjuda en macka 15 sekunder efter stängningsdags. Om de, i pappersbutiken, inte varit så upptagna med campingincheckning hade jag inte behövt köa för att betala mina pappersvaror och därmed hunnit handla i caféet innan stängning. Öppettider på hemsidan stämmer inte med FB. Hoppas på nya tag 2023.
Det var varmt idag. Eftersom vi hade släktforskning träffade jag ingen personal. Fortfarande jobbigt att komma över tröskeln in i lokalerna om man är handikappad.
Lessebo Handpappersbruk - Sveriges äldsta Handpappersbruk i större skala i drift. Från 1719. Tag en guidad tur med film om processen och man får även se processen. Affär med pappers produkter brevkort, kuvert, akvarellpapper mm och kaffe' En fantastisk engagerad personal och en spännande miljö. Väl värt ett besök. Vi vårt besök blev det oturligt avbrott - tekniskt fel - produktionen. Men vi fick ett mycket trevligt och minnesvärt besök! Vi var ett gäng på 8 personer
Mycket bra att man tar vara på det gamla bruket visar upp hur man tillverkar papper, och väl där kan man ta en fika.
Roligt att tillverkningen är i gång. Jag fastnade för Lessebo akvarellpapper redan för ca tio år sedan. Jag tycker det är lagom sugande för mitt måleri och det tål också lite urtvättning och skrapning. Eftersom jag målar mest växter var jag först lite tveksam till grängen som jag uppfattar som linjär. Men faktiskt den fungerar bra för de flesta motiv, tror jag. Och lite olika gräng på vardera sidan är det också. Formatet är praktiskt. Bara att stoppa in i en standardram. Man behöver inte beskära och få en massa remsor över. För så många remsor för att prova färgblandningar behöver man ändå inte. Kan tyckas lite dyrt, men jag tycker man får mycket papper för pengarna. Ett stort, tjockt och vackert papper!
Enormt papper. Handgjort. Man blir glad av att bara känna på det. Där är bilder på kungen, nye o gamle, samt drottningen. Stort leende när de gör papper. Näst efter talet är papper vårt äldsta, ?, sätt att meddela oss på. Bevara det väl o länge än!
Alla borde besöka denna historiska, fantastiska byggnad som är det enda handpappersbruk i Skandinavien i drift.
En alldeles rafflande guidad tur genom pappersbruket och dess historia. Kan rekommendera för stora som små. Mycket mycket nöje!
Fantastisk upplevelse för hela familjen. Jag gillade det verkligen som barn och även nu som vuxen uppskattar jag den fantastiska konsten av pappersbruket. Klass.
Comment on this business

to add Papiermühle map to your website;