facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Plastens Hus

Plastens Hus

Story

Plastens vagga i Sverige stod i Perstorp. Här tillverkades 1918 den första svenska plasten. Och här finns sedan några år Plastens Hus med hushållsplast, perstorp-plattor och mycket annat från Perstorp. En permanent utställning som i ord och bild vägleder besökaren genom mer än 125 år av industriell utveckling och in i framtiden. Vi har också en uppskattad programverksamhet och bedriver dokumentation av bilder och föremål.

Vi har öppet måndag-fredag – tiderna finns på hemsidan www.plastenshus.se - och kolla gärna där innan.

Föreningen Plastens Hus är en ideell förening. Medlemskap kostar 150 kr per år och inbetalas till bankgiro 5614-3373. Som medlem bidrar du till att hålla industrihistorien levande samt sprida kunskap om plast som möjligheternas material. Som medlem får du fri entré till utställningen och våra trevliga kvällsprogram om Perstorp förr, nu och i framtiden.

Våra sponsorer bildar Molekylkedjan som är en grupp företag och organisationer med särskilt intresse av vår verksamhet.

Självklart är det gratis att vara med i gruppen Plastens Hus vänner på Facebook och få veta vad som rör sig i och kring Plastens Hus verksamhet.

Address: Hässleholmsvägen 6, 284 34 Perstorp
Phone: +46 435 393 03
City: Perstorp
Zip Code: 284 34



related searches:
Reviews
Ett museum med mycket nostalgi och tänk vad mycket Sverige har producerat.
Dyrt inträde. Saknade mycket av högteknologiska härdplastprodukter från 50-talet och framåt. T.ex. plastkulor och bottenbrickor som tillverkades i flera miljoner st. vindavisare till Volvos lastbilar och minor till försvaret som var högteknologiska produkter.
Trevligt litet museum med mycket nostalgi.
Väldigt intressant. Plus för att det finns en ingång för rullstol.
Mycket trevlig personal o upplevelse
Huset är inte gjort av plast
Intressant och imponerande.
Alldeles lagom stort museum med mycket nostalgi från en som har varit med om plastens intåg för oss alla både på gott och ont
Väldigt intressant! Dock en lite tragisk historia om ett blomstrande expansivt svenskt företag som styckades upp och såldes.
Retro grejer och en nypa historia rekommenderar
Comment on this business

to add Plastens Hus map to your website;