facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for PostNord

PostNord
"PostNords företagscenter riktar sig till företagskunder och även till privatkund i förekommande fall. Dessa finns på cirka 200 ställen i landet. Våra företagscenter finns i första hand i företagstäta områden. Där kan du köpa frimärken och PostNords förpackningar, lämna in dina brev och paket, samt hämta ut brev och paket skickade till dig. De flesta företagscenter hanterar även postboxar. Med stor tillgänglighet vill vi säkerställa smidiga logistiklösningar och högkvalitativ postservice för företagskunder. Välkomna till PostNord!"
Address: Klarabergsviadukten 84, , Stockholm 111 64, , SE
Phone: +46 77 133 33 10
City: Stockholm
Zip Code: 111 64



related searches: PostNord tracking, PostNord dk, PostNord kontakt, PostNord Sweden, PostNord Logo, PostNord international, PostNord international tracking, PostNord mail
Similar places near
Hauptpostamt Hauptpostamt 287 meter
Mail Boxes Etc Mail Boxes Etc 571 meter
Reviews
Hur förlorar man ett paket? För 800 år sedan kunde de "barbariska" mongolerna leverera post utan problem från Östeuropa till Karakorum inom två veckor. Hur får vi den här typen av usel posttjänst i Sverige i modern tid?
Postnord är verkligen sveriges sämsta företag. De slarvar bort paket och sedan ljuger bara för att slippa betala eller skicka ett nytt. Jag önskar själv att jag kunde vara så dålig på mitt jobb och ändå få betalt för det.
Postnord schabblar bort ett paket och sedan vill dom att jag ska göra en reklamation via avsändaren, kan ju se att dom har hanterat paketet på två distributionsterminaler och sedan slarvat bort det. Förstår inte varför jag ska göra reklamationen då det inte är varken jag eller avsändaren som äger problemet. Kunde jag skulle jag inte använda mig av era tjänster alls framöver, och den enda stjärnan ni får här är ni inte värda.
Helt otroligt oprofessionellt och otrevligt bemötande. På eftermiddagen den 8 december 2020 gick jag till PostNords företagscenter vid Klarabergsviadukten 84 för att skicka ett par paket och det första jag möttes av var en passivt aggressiv, dryg och allmänt otrevlig man i glasögon och blond-grått hår som anklagade mig för att komma dit i "coronatider" och "blockera kassan". Det var både bisarrt och ironiskt på samma gång då det praktiskt taget var helt tomt i lokalen till en början var det bara en annan person som stod framför kassan bredvid. Själv hade jag munskydd vilket däremot den otrevlige mannen och den övriga personalen inte hade; inte heller höll de avstånd mellan varandra och därtill hostade de dessutom en del. När den andra kassan bredvid sedan blev ledig och ingen annan stod på kö så undrade jag om den otrevlige mannens kollega kunde hjälpa till med att hantera några andra paket så att det skulle gå fortare för dem att bli klara. Fick då till svar i samma dryga och otrevliga ton "räcker det inte att ni blockerar en kassa?" Helt ologiskt. Om det nu var så fruktansvärt att komma dit, varför då inte se till att kunderna kan komma därifrån så fort som möjligt? Med anledning av detta vill jag att PostNord besvarar följande frågor: Vill inte PostNord ha några kunder alls så länge pandemin pågår? Om inte, varför ens ha öppet?! Varför bär inte personalen munskydd och varför håller de inte avstånd? Är det acceptabelt att PostNords personal bemöter betalande kunder på ovannämnda vis? Om inte, vad kommer ni att göra åt saken? Kan jag förvänta mig en ursäkt?
Går ej att skicka brev utan att rekommendera brevet. Man skriver avs Men det kommer inte till baka. Undrar om ni har konkurrent bolag man kan anlita?
Postnord tar inget ansvar för deras transporter av paket fick hem ett trasigt paket som saknade innehåll
Snabba och koll på läget, men vissa av de som jobbar här skulle kunna behöva en kurs i kundbemötande.
Dålig service och bemötande. Välj annan leverantör om möjligt.
Paket fast i tullen i 7 veckor utan någon respons från Postnord.
Trevlig och tillmötesgående personal som jobbar i luckan..
Comment on this business

to add PostNord map to your website;