facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Produktutveckling med möbeldesign

Produktutveckling med möbeldesign

About

En utbildning för dig som vill jobba med produktutveckling, formgivning och design inom t.ex möbel- och inredningsbranschen! Läs mycket mer under "Om".

Story

Högskoleutbildningen Produktutveckling med möbeldesign ger dig en bra start till en bra karriär! Utbildningen under Tekniska Högskolan i Jönköping regi, är förlagd till Träcentrum i Nässjö. Träcentrum är en sammanstrålningsplats för träindustrin där organisationer, företagare och studenter finns representerade. På Träcentrum finns även en av Sveriges mest moderna träverkstäder för utbildning - den kommer du lära känna väl under utbildningstiden!

Under två år ger utbildningen dig goda kunskaper i skiss- och modellteknik, CAD, visualisering och andra designverktyg. Utbildningen betonar samspelet mellan design, marknad, tillverkning, miljö och kvalitet. Teorin varvas med praktiska tillämpningar i projekt hämtade från möbel- och inredningsindustrin.

Det första året läser du produktutveckling med fokus på produktens estetiska och funktionella värden. Under kreativt skiss- och modellarbete och med hjälp av moderna digitala designverktyg utvecklar du kundanpassade produkter i samverkan med företag och marknad.

Det andra året ägnar du åt formgivning av produkter där helhetssyn på brukarens behov är ledord. Här får du tillämpa verktyg för att presentera dina produkter på ett verklighetsnära och säljande sätt. Användning av designverktygen fördjupas också. En fjärdedel av utbildningstiden är förlagd på företag, och så ofta som möjligt lyfter vi in skarpa projekt i kurserna.

Utbildningen öppnar flera möjligheter till anställning. Den syftar främst till produktutvecklare med designfokus och projektledare inom produktframtagning, men också andra arbetsuppgifter inom inköp, tillverkning och försäljning är lämpliga. Den allsidiga erfarenheten av olika CAD- och visualiseringsprogram gör dig lämpad för roller inom konstruktions-, inrednings- och mässföretag.

Utbildningen är anpassad till branschens behov och önskemål. Det finns nära samarbete med företag och branschorganisationer. Förutom samarbeten i Sverige finns även täta relationer med företag och organisationer på Island via projektet Creative Communities, som vi är deltagare i. Tack vare projektet har flertalet studenter gjort arbetsplatsförlagda projekt på Island - Hittills!

Anställningsbarheten efter avslutad utbildning är hög. Utbildningen är erkänd och har ett bra rykte i branschen!

Under utbildningstiden har du även möjlighet att söka stipendier hos Öhrskogsstifelsen som stöttar studenter och elever som läser träorienterade utbildningar på Träcentrum. Du kan söka pengar för pendling till företagsförlagda projekt eller resa och boende om du är på ett företag utomlands. Stiftelsen ger oss också möjlighet att åka på Stockholm Furniture Fair, åka på många studiebesök, ge stipendier till studenter som utmärkt sig med mera. Stiftelsen startade 1994 med 5 miljoner kr. Fram tills idag har de delat ut 6 miljoner kr, och fonden är uppe i 22 miljoner kr!

Address: Framtidsvägen 1, Nässjö
Phone: 036101347
City: Nässjö



related searches: Möbeldesign utbildning, Jönköping antagningspoäng, New Media Design Jönköping, Ortopedingenjör Jönköping, Jönköping International Business School, Träcentrum, Why Jönköping University
Comment on this business

to add Produktutveckling med möbeldesign map to your website;