facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Pythagoras Industrimuseum

Pythagoras Industrimuseum

About

Högt upp på Södra berget i Norrtälje finns ett stycke spännande historia. En gång i tiden tillverkades tändkulemotorer här som såldes över hela världen.

Story

Vi har öppet 14 januari – 13 december, tisdag – söndag kl 12-16. Museet kan vara stängt vissa storhelger. Barnens Pythagoras har särskilda öppettider.
Entré 80 kr för alla som har fyllt 18 år, 50 kr för alla som har fyllt 4 år.
Audioguide för barn, vuxna och engelsktalande ingår i entréavgiften.

Address: Verkstadsgatan 6, 761 43 Norrtälje
Phone: 0176-10050
City: Norrtälje
Zip Code: 761 43


Similar places near
Pythagoras Mechanical Workshop Museum Pythagoras Mechanical Workshop Museum 31 meter så j**** mysigt!
Norrtälje museum + konsthall Norrtälje museum + konsthall 86 meter Enkelt men rolig Novemberlovsaktivitet. Barnen, 9 och 6,älskade det.
Norrtälje museer Norrtälje museer 331 meter Norrtälje museer är en kommunal museiorganisation som utöver den egna museala verksam...
Roslagsmuseet Roslagsmuseet 348 meter Behållningen var Mikael Blums sång och historia
Erikskulle Hembygdsgård Erikskulle Hembygdsgård 15 km Fin miljö med gamla hus. Bra med infotavlor om vart de stått m.m. Men för mig som vil...
Reviews
Kommer hit varje sommar! Mysigt litet industrimuseum med historia för den maskinintresserade och kul för barnen på timitts-light manér!
Pythagorasdagen är en höjdpunkt på muséet. Många motorer att se och intressant aktivitet i verkstaden.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Trevlig svensk industrihistoria. Ta med mobiltelefon och headset och lyssna på bra berättelser hur en dag på verkstaden kunde vara
Fantastiskt ställe! Ett av de bästa museum vi varit på. Vi var lite skeptiska innan besöket, men blev så glatt överraskade att vi stannade till strax innan stängning. Lagom högt inträde, gott fika och mycket trevlig och kunnig personal som verkligen tyckte det var kul att berätta om allt i verkstaden och svara på allavåra frågor. Rekommenderas varmt!
Museum i den autentiska verkstadsmiljön, precis som när personalen lämnade företaget 1964, obetalbart. Helt ok pris för entré, 80 kr för en vuxen. Bra fikasortiment och priser i kafé samt en shop med varierat sortiment. Ett plus för sammankopplingen med Norrtälje konsthall som också gav medföljande sambo något att titta på också.
Historiskt industrimuseum med många gamla maskiner som fungerar. Mycket bra till barn med många grejer att göra och leka med.
Härlig plats med en intressant historia för de som gillar industri, maskiner och liknande. Ligger mitt stan och fiket var väldigt mysigt. Tycker att 110kr är lite väl saftigt för ett museum av denna storlek Men det som räddade betyget var den interaktiva delen som är väldigt bra för barn.
Positiv överraskning! Otroligt trevligt. Fastnade med barnen i nästan 3 timmar i lekdelen. Perfekt en regnig dag. Butik/kafédelen skulle kunna utöka verksamheten något begränsat utbud.
Kul industrihistoria, man ska kanske va lite lagd åt svarvning och mekanisk verkstad etc men även kul för barn och för dem som vill se lite av vår industri historia. En timme räcker, mer om mannjar barn kanske.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fint museum och mycket maskiner från svunnen tid.Dock ett minus att ingen maskin var igång som utlovats i reklamen,och våra barnbarn sett fram emot.
Comment on this business

Directions to Pythagoras Industrimuseum with public transportation


Norrtälje badhus 80 meters
969
Tullportsgatan 110 meters
969
Trädgårdsgatan 170 meters
656
Apoteket 180 meters
Idrottsparken 180 meters
969

to add Pythagoras Industrimuseum map to your website;