facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Rankås Fritidsområde

Address: Tibro
City: Tibro


Reviews
Rankås är Tibros mest kompletta friluftsområde. Här finns 6 terrängspår: 0,5 km 1,2 km 2,5 km 2,5 km, elljusspår. Belysningen är tänd till kl. 23.00. 5,0 km 10 km I området finns även mountainbikespår MTB, som är 0,6, 2,5 och 4 kilometer långa. Det längsta MTB-spåret är godkänt för internationella mountainbiketävlingar. 5 vandringsleder är färdigställda och utgår från en egen portal vid Rankåsstugan. Lederna är från 1 km till 6 km och går på mindre stigar och upplevs mera naturnära. En promenadslinga på 2,7 km utgår också från Rankås. Lämpliga utflyktsmål: Segertorps källa, kommunens fontän och kommunens källor för dricksvatten. Vintertid vid snötillgång så prepareras samtliga spår, med prioritet på elljuspår, information se på webbplatsen Spårinformation. Elljusspåret Rankås 2,5 km Det finns möjligheter till olika längder av el-ljusbanan. Du kan välja 0,7 km, 1,4 km, 1,9 km och 2,5 km. Alla spår kommer att vara el-belysta på kvällen med LED lampor, grundbelysningen blir 10 w och ökas till 30 w när någon passerar. El-ljusbanan har ändrats från tävlingsbana till motionsbana. De svåra backarna är borta för att få en behagligare skidåkning. Belysningen är tänd till kl 23.00 varje kväll och tänds på morgonen kl 06.00.
Det finns många olika spår att välja på när man besöker Rankås. Vandringsleder, elljusspår, vanliga motionsspår. Vacker natur.
Fantastiska trails för mtb! Många inbyggda gupp och hopp i stigen. Rekommenderar detta starkt!
Fint motionsspår i skogen. Lätt att gå med barnvagn. Finns digital tipspromenad att gå.
Mycket vacker natur och fina spår och leder
Bra spår å ordning å reda !
Ett paradis för motionärer. Helt underbart! Mtb spåren är det stor variation på, från lätt till svårt och tekniskt. Bra utmärkta slingor.
Roligt kalas Stugan var bra för detta ändamål
Sveriges topp 5 bästa friluftsområde. Rekommenderas
Vandringslederna är fantastiskt fina, väl värt ett besök! Under sommaren finns det olika orienteringsbanor att ta sig igenom som är väldigt kul. De vanliga elljus spåren är väldigt bra med, men lite tråkiga i min mening. Men kanske för att jag föredrar stigar framför grusväg.
Comment on this business

to add Rankås Fritidsområde map to your website;