facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Resta Gård

Resta Gård

About

En ekologisk bondgård med gårdsbutik som kan besökas för att titta på alla djur och fika eller för att inhandla kvällens middag.

Story

En ekologisk bondgård med gårdsbutik som kan besökas för att titta på alla djur och fika eller för att inhandla kvällens middag.



"I en dal som varit bebodd sedan forntid, vilket de många fornlämningarna vittnar om, ligger Resta Gård. Det finns en ägarlängd sedan 1296 men sedan 2007 äger och driver Anna och Fredrik Hane den KRAV-certifierade gården med fokus på ekologisk odling och etisk djurhållning.Du får själv vandra fritt i dalen bland våra åkrar, beten och ängar och beskåda djuren.I gårdsbutiken finns en espressobar med hembakat, alltid något gott glutenfritt samt varor som producerats på gården. Är det rätt väder så håller vi en öppen eld så att det går att grilla vår korv.Vi säljer vårt kött, våra korvar utan tillsatser, chark och smörgåspålägg, mejeriprodukter, honung mm direkt till våra besökare via vår gårdsbutik, öppen helger 11-16"
Address: Nysätra Resta Gård 13, 749 63 Örsundsbro
Phone: 0722211301
City: Örsundsbro
Zip Code: 749 63


Similar places near
Franzéns charkuterier Franzéns charkuterier 7 km Otroligt goda korvar. Min make beställde och hämtade upp i lördags i Uppsala, gick my...
Ria Second Hand & Café Örsundsbro Ria Second Hand & Café Örsundsbro 7 km Välsorterat och ofta intressanta saker ur samlarsynpunkt. Men under de senaste månade...
Reviews
Trevligt och autentiskt ställe. Högkvalitativ mat fån eko-djur. Dyrt men värt det.
Fantastiskt fin drift och skötsel av djuren på denna vackra, relativt lättillgängliga lilla plats, som ligger på någon halvtimmes avstickare från E18 respektive E4:an. Väldigt fin gårdsbutik, självservice, goda, nyttiga produkter som känns i kroppen. Tillitsekonomin och ekologin känns i utbudet, smaken och omsorgen med djuren och naturen, genom produkterna i gårdsbutiken och jag tackar och betalar gladeligen extra det mer vettiga?! marknadspriset jämfört med vad jag får i den konventionella handeln.
Ko och kalv tillsammans, kan det bli bättre Denna gård satsar på att djuren ska ha det så bra som möjligt så jag rekommenderar varmt att köpa deras produkter Detta sätt att hålla ko och kalv tillsammans är unikt så jag hoppas innerligt att det växer och att vi snart kan köpa denna mjölk i vanliga livsmedelsbutiker. Gården satsar på djurvälfärd
Gården är fantastisk att besöka med alla välskötta djur. En supertrevlig kvinna svarade på våra frågor om djuren. Hade blivit fem stjärnor om det inte varit för det dåliga bemötandet i caféet. Andra gången nu så tycker att man kanske kunde ha någon där som är intresserad av att få kunder och av att ge service plus att det är fruktansvärt dyrt om jag jämför med andra gårdar vi gästat och fikat på.
Mysig gård att befinna sig i, just nu väldigt mycket ombyggd/nybygge, så ser på vissa platser mindre kul ut, men det behövs för att saker ska bli bättre. Gårdsbutik och den mat som serverades var jag inte lika stort fan av dock. Se separat review.
Hade bokat tid för en "nära ko upplevelse" klockan 14. Fanns ingen där så ringde och dom sa att dom skulle komma. Efter en halvtimme hade fortfarande ingen dykt upp så ringde igen och dom sa återigen att dom skulle komma. Väntade ytterligare 15 minuter och ringde en tredje gång men ingen svara och har fortfarande inte ringt upp heller. Så slutade med att vi fick åka hem till Gotland igen. Men kul att se att ni lever upp till ert hemskt dåliga rykte!
Otroligt vacker gård, trevliga människor som jobbar där, vi tog en upplevelse och fick klappa och testa mjölka en ko, så himla coolt! Rekommenderar starkt!
Fin och välskött gård, ett måste för alla statsungar! : Vi har varit där på babblarnashow 2 ggr. Välorganiserat och fint! Toppbetyg till ägarna!
Skulle inte rekommendera denna gård, ser fint ut på ytan men det INTE besökare ser och vet är de väldigt tråkiga och fruktansvärda förhållanden för både djur och personal
Väldigt liten butik, med bara ett bord för fikagäster. Trots den lilla butiken, relativt stort utbud av mat och andra varor. Gott hembakt fikabröd och gott kaffe. Väl värt ett besök!
Comment on this business

to add Resta Gård map to your website;