facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Restaurang Al Habesha

Restaurang Al Habesha

About

Etiopisk Restaurang.
Spännande och god mat i en personlig miljö,
där du som gäst skall kunna njuta av det bästa från Etiopien.
Belägen mitt i Gamlestan,

Story

En Etiopisk restaurang som sticker ut genom att bl. a erbjuda ett lunchalternativ / kvällsmeny av hög kvalité och nytänkande.
I och med att det Etiopiska köket har väldigt mycket vegetariska rätter såväl som fisk och kött så tilltalar det ett brett klientel.
Maten är tillredd med mycket omsorg och
de bästa av råvaror från Etiopiska köket.

Det som kännetecknar Etiopisk mat är att det serveras på ett tunt, syrligt pannkaksliknande bröd (injera) och man äter gärna med fingrarna. Traditionella goda biff, lamm, kyckling vegetariska röror och grytor


Kaffeceremonin är en viktig tradition i Etiopien.
Kaffet är rostat på ett speciellt sätt sedan mals det i en mortel och man brukar servera kaffet ur ett kokkärl ( Jebena) Den doften som sprider sig i rummet när kaffebönorna rostas är himmelsk.
Man har gärna massa socker i kaffet men ingen mjölk, till det serverar man popcorn eller jordnötter.

Hur viktigt är kaffe för etiopianer? Bäst beskrivs det i ett etiopiskt ordspråk som säger ”Buna dabo näw” och betyder ”kaffe är vårt bröd”!



"Etiopisk Restaurang.Spännande och god mat i en personlig miljö,där du som gäst skall kunna njuta av det bästa från Etiopien.Belägen mitt i Gamlestan."
Address: Brahegatan 1, 41501 Göteborg
Phone: 031212080
City: Gothenburg
Zip Code: 41501


Opening Hours

Monday: 11:00 - 21:00
Tuesday: 11:00 - 21:00
Wednesday: 11:00 - 21:00
Thursday: 11:00 - 21:00
Friday: 11:00 - 21:00
Saturday: 13:00 - 21:00
Sunday: 13:00 - 21:00


related searches: Habesha Restaurant near me, Habesha restaurant Stockholm, Etiopisk Restaurang Göteborg, Habesha dress, Simba Restaurang, Somalisk restaurang Göteborg, Wondo aschebergsgatan, Habesh Restaurang stockholm
Similar places near
Restaurang Simba Restaurang Simba 4 km Det var väldigt god och jag rekommenderar till er som aldrig har smakat Etiopisk mat....
Reviews
Super trevlig personal. God mat med många smaker. Personalen var väl måna om att se till att vi var nöjda. Restaurangen i sig var väldig fin, fina designer att titta på. Kommer att rekommenderas vidare helt klart! Fem av fem starka stjärnor.
Trevlig personal bästa injera i stan!
Ingen bra buffe enligt mig som har varit på många ställen i göteborg. Känns snålt med kött och dricka kostar 15kr vilket brukar ingå på nästan alla buffe restauranger. De har inte heller skyltat maten så man vet inte vad man äter förutom kycklingen. Satsa på Al a carte den är kanske bättre.
Vet inte vad som har hänt!? Det här stället brukade vara mitt bästa lunchhak i stan. Massa veganskt, magisk buffé och obegränsat med injera. Tillbaka i stan för att visa denna pärla, och fick inte lägga upp maten själv. Det fanns knappt något veganskt och maten var inte kryddad, bemötandet från de annars så trevliga ägarna var nu kallt och otrevligt och man fick inte injera om man fick ris. Så synd på ett gammalt stammishak!
Trevlig och familjär restaurang som gör god mat som uppskattas av hela familjen. Den traditionella Injeran kan rekommenderas. Personalen är också trevlig. Rekommenderas! Vegetariska alternativ: Bra vegetariska alternativ! Barnvänlighet: Barn är välkomna. Parkering: Stor parkering "Nya Kulan" ligger bara ett stenkast bort.
Enkelt inredd restaurang med väldigt bra etiopisk mat. OBS, säg till när du beställer om du vill ha äkta injera. = helt gjord på teff. Kostar lite extra, är glutenfri och smakar som den ska. Den något svensk anpassade varianten av injera smakar säkert bra den också men innehåller vetemjöl. Nöje dig inte med kaffet i termosen utan unna dig riktigt färskrostat etiopiskt kaffe som är mycket prisvärt.
Jättegod mat. Fräsch restaurang. Mysig personal. Koll på veganism och lyxiga nyktra drinkar. 5/5.
jag tyckte maten är jätte gottde är bra kundsevice och de är bästa maten jag åt en gång hos sima resturange och de va inte värt jag hoppas ni bara blir bättre och utveklas och de är alltid en liten kille som hämtar in folk och han är väldig snäll
Det är mycket salt i alla rätter kunde inte ens äta klart upp den. Men restaurangen har fina och Fräscha lokaler.
Jätte gott mat .Personal var trevlig och bra bemötande .Kommer tillbaka
Comment on this business

to add Restaurang Al Habesha map to your website;