facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for ReTuna Återbruksgalleria

ReTuna Återbruksgalleria

About

Här upplever du shopping på ett helt nytt sätt – ett klimatsmart sätt. ReTuna är Sveriges och kanske världens första återbruksgalleria.
Välkommen!

Story

ReTuna Återbruksgalleria på Folkestaleden 5 i Eskilstuna är ett nytt och unikt handelskoncept. Det är Sveriges – och kanske världens – första köpcentrum för bara återbrukade saker. Hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har.

Som komplement till ReTuna Återvinningscentral, som finns på samma adress, skapar ReTuna Återbruksgalleria ett utökat grönt kretslopp.

Avfall som inte kan återbrukas lämnas i återvinningscentralens containrar för att sedan gå vidare till förbränning eller återvinning (downcycling).

Förbrukade saker som kan återbrukas (upcycling) lämnas in i återbruksgallerians depå: ReTuren. Här tas de emot av personal från Eskilstuna Energi och Miljö, som gör en första gallring. Därefter fördelas sakerna ut till de återbrukande butikerna i gallerian, där de repareras, fixas till, omvandlas och förädlas och får fortsatt liv genom att de säljs vidare.

I ReTuna Återbruksgalleria ryms 15 butiker samt ett kafé. Alla verksamheter i gallerian ska bedrivas på ett klimatsmart och miljömedvetet sätt.

Anna Bergström, centrumledare ReTuna Återbruksgalleria:
”Vår tanke är att man som kund kommer hit och lämnar av exempelvis några möbler och kläder som man tröttnat på eller inte har användning för längre. Sedan går man ett varv i gallerian. Kanske hittar en ny jacka och en ny ram som kommer att göra fotografiet på farfar unikt och extra fint. Sedan äter man ekologisk lunch i vår restaurang för att samla kraft att gå ett varv till och hitta nya blommor till trädgården och en ny lampa till vardagsrummet. När man åker härifrån ska man känna att man gjort något gott för miljön och att man shoppat klimatsmart.”

I samma byggnad som ReTuna Återbruksgalleria kommer Eskilstuna Folkhögskola driva sin ettåriga utbildning Recycle Design – Återbruk. Syftet med att knyta utbildningen till ReTuna är att göra detta till ett centrum där människor kan lära sig om återvinning, återbruk och design i kombination med attraktiv shopping av återbrukade produkter.

I huset finns även lokaler för gröna konferenser samt utställningar.

”ReTuna ska ha sin grund i det nära och lokala, samtidigt vill vi också vara ett centrum för hela regionen. Hit ska människor kunna komma och handla fina återbrukade saker och få kunskap och inspiration om återbruk, kretsloppstänkande och hållbarhet”, säger Anna Bergström.

Ett stort antal parkeringsplatser finns i direkt anslutning till gallerian. Här har även byggts en ny busshållplats och bussarna kommer att gå med tätare turer framöver.

ReTuna Återbruksgalleria ligger cirka 8 minuters bilväg från Eskilstuna centrum. Och bara några minuter från E20 (huvudled mellan Stockholm och Göteborg).

ReTuna Återbruksgalleria och Retuna Återvinningscentral drivs av Eskilstuna Energi och Miljö.



"Här shoppar gästerna du på ett klimatsmart sätt. Gamla saker tas till vara och får nytt liv genom reparation och upcycling. Allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.Men ReTuna Återbruksgalleria är mer än en handelsplats. Det är även en folkbildare. Här anordnas events, workshops, föreläsningar, temadagar – allt med fokus på hållbarhet.Eskilstuna Folkhögskola bedriver sin ettåriga utbildning ”Recycle Design – Återbruk” i lokalerna. Här finns även konferenslokaler där gäster kan ha klimatsmarta möten. Café Returama erbjuder ekologisk lunch och fika."
Address: Folkestaleden 7, 63510 Eskilstuna
Phone: 016-710 23 00
City: Eskilstuna
Zip Code: 63510



related searches:
Similar places near
Coop Forum Kök & Café Eskilstuna Coop Forum Kök & Café Eskilstuna 2 km Restaurang, café och catering för alla tillfällen.
Telenor Tuna Park Telenor Tuna Park 2 km För omväxlings skull, trevligt, professionellt och kund medvetet bemötande med kunden...
Slagsta Glass Slagsta Glass 2 km Här är ett årligt besökt ett måste! Väldigt goda snäckor och särskilt då deras alldel...
Tunapark Tunapark 2 km Här finns det mesta mannen behöver.. Närheten till Parken zoo camping om du är ute på...
Mq Tuna Park Mq Tuna Park 2 km Superkul attraktion för barn. Men väldigt dyr mat. Och dessutom får man inte ta med b...
Stadium Tuna Park Stadium Tuna Park 2 km Är inte mycke till sportbutik stort utbud på trendiga kläder i övrigt smalt utbud
Tuna Park Tuna Park 2 km Trevlig personal dåligt städade toaletter dyrt så ini hvete Men kul för 8 åringen som...
Goda Mackan i Eskilstuna Goda Mackan i Eskilstuna 3 km Goda mackor men vilket spöke som fixar!
Cityhuset Cityhuset 4 km Ett mini köpcetra i Eskilstuna som är alldeles lagon och har det som kan behövas när ...
Carinas Kafé Carinas Kafé 4 km Vi gör skillnad
Maskineriet Maskineriet 4 km Lokalen drivs av studentföreningen Mälardalens ingenjörer med stöd från våra samarbet...
21an 21an 4 km Nu finns det bara MM Sports och Lindex kvar men just MM Sports flyttar ju till Galler...
Mocca Deli - Eskilstuna Mocca Deli - Eskilstuna 4 km Fantastisk carbonara! Proffsig och trevlig personal. Blir absolut fler besök!
Studio Sanjaki Studio Sanjaki 4 km Fantastisk idé och utförande!! Borde finns liknande koncept över hela Sverige.
Gallerian i Eskilstuna Gallerian i Eskilstuna 4 km Mina anteckningar är Platsen är populär Platsen behöver en snabb utveckling och en f...
Gallerian Eskilstuna Gallerian Eskilstuna 4 km Kass säkerhet, va med min kompis där och då blev han rånad medans vakten bara stog oc...
Hemköp Gallerian City Hemköp Gallerian City 4 km Väldigt dyrt. Men ibland hittar man bra varor till nedsatt pris.
Reviews
Mycket folk. Dock köer för att komma in i butikerna. Mycket bra prylar till första lägenheten! Kanon! Men inga märkesprodukter vad gällde porslinet. Väldigt utplockat när vi var där. Dyra secondhand täckjackor 300,00 kr... 100,00 kr ok men för 300,00 kr hittar man NY jacka i klädbutik. Fina klänningar till bra priser. Lugnt på övervåningen. Bra prylar till ok pris. Värt ett besök. Absolut.
Har handlat där ett par gånger. Både på Ikea outlet å re:computer och måste säga att jag är nöjd
Tanken är bra men lite för dyra priser...
Speciellt en affär, Lionels på övervåningen fångade mitt intresse. Helt ok i övrigt. Möjligen var det lite dyrare än förväntat på några. Dyrtider
Litet och dyrt. Ett besök räcker för mig. Hittade en häftig lampa som jag hade köpt om den inte kostade 2000:-
Helt okej ställe, ganska dyrt, bra att ikea finns. Det som är extra bra är att de har elbilsladdning 10A 1 fas men ändå!
Bra ställe för prisvärd shopping.
Superbra initiativ! Bra saker med bra priser. Jag besöker er gärna igen
Fick tag i en glastekanna och så bjöd pappa, Madde och jag Anna på fika
Bra ide att samla flera återbruksaffärer på samma ställe. Bra matställe. Gott om parkeringar.
Comment on this business

to add ReTuna Återbruksgalleria map to your website;