facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Riande AB, HVB & Familjehem

Riande AB, HVB & Familjehem

About

Riande AB är ett privatägt företag som driver familjehem för barn mellan 0-20 år & HVB-hem för ungdomar 14-20 år, i Södermanland. Vi har även stödlägenheter och psykoterapibehandling.

Story

Riande AB startade sin verksamhet våren 2013, av Louise Montgomery.

Louise Montgomery är legitimerad psykiatrisjuksköterska, socionom och legitimerad psykoterapeut med både KBT och psykodynamisk inriktning. Louise har arbetat med barn och ungdomar i över 30 år. Bland annat som skolkurator, behandlare på HVB, psykoterapeut och handledare. För att kunna sätta sin egen prägel och driva en verksamhet i enlighet med sin vision startade Louise företaget Riande AB.

För närvarande driver Riande AB HVB-hemmen Mörtsjönäs Gård och Björkbacken utanför Nyköping, samt har en konsulentstödd familjehemsverksamhet i Sörmland.

Mörtsjönäs Gård är ett hem för ensamkommande flyktingbarn mellan 14 till 18 år, och ligger cirka 20 minuter med buss norr om Nyköping. I anslutning till Mörtsjönäs Gård finns ett utslussningsboende dit ungdomar med permanent uppehållstillstånd kan flytta efter de har fyllt 18 år.
Björkbacken har plats för elva ungdomar i samma åldersspann och ligger i Buskhyttan, cirka tio minuter med buss sydost om Nyköping.
Båda boendena ligger i nära anslutning till lokaltrafik där ungdomarna kan ta bussen till och från skolan.

Riandes konsulentstödda familjehemsverksamhet har just nu elva aktiva familjehem lokaliserade på olika platser i Sörmland; Nyköping, Trosa/Vagnhärad med omnejd samt Stockholm. I dagsläget har vi mest ensamkommande barn placerade i våra hem men kommer i framtiden även rikta in oss mot barn med psykosocial problematik som behöver bo i en annan familj en kortare eller längre tid.

Mål:

Att den enskilde ungdomen ska känna sig trygg med de insatser som ges och därmed få förutsättningar och redskap för att bygga självtillit, framtidstro och kompetens nog att klara en självständig tillvaro.

Värdegrund:

Vi är alla unika i våra erfarenheter, men bortom detta är vi oerhört lika. Vi är alla människor och vi har alla samma behov och längtan efter kärlek, trygghet, öppenhet och ärlighet.

Vision, mål och värdegrund ska genomsyra hela organisationen Riande AB.

---------------

Vill du veta mer om vad det innebär att vara familjehem?
mejla: [email protected]
alt. ta direkt kontakt med familjehemskonsulent Lina Sommevåg: [email protected]

Vi finns på instagram: riandeab



"HVB och familjehem"
Address: Busstorget 5, 619 30 Trosa (commune)
Phone: 0156506830
City: Trosa
Zip Code: 619 30



related searches: NÄSSLAN HVB, HVB Nyköping, Mörtsjönäs gård, Mörtsjön Tystberga, Stödboende Nyköping
Similar places near
Ateljé Lilla Paradiset Ateljé Lilla Paradiset 151 meter Unika produkter både souvenirer och fina presenter. Ägaren, Titti, är en duktig konst...
Villa Lindblom Villa Lindblom 384 meter Villa Lindblom är en rofylld plats med massor av hjärta
Studio W Walkendorff Studio W Walkendorff 760 meter Mycket proffsigt kunnande. Trevligt bemötande.
Camfil Svenska AB Camfil Svenska AB 825 meter En mycket bra arbetsplats
Porkka Sverige Porkka Sverige 1 km Ny Porkkakyl krånglar efter 2,5 år och kundservice avfärdar ditt ärende med att hänvi...
Villa Pamano Villa Pamano 4 km På denna sida kan du följa bygget av Villa Pamano. Vi kommer att bygga huset i Åda ut...
Brasbutiken i Trosa Brasbutiken i Trosa 7 km Försäljning av braskaminer, vedspisar, tillbehör,ved m.m Återförsäljare för Contura, ...
Comment on this business

to add Riande AB, HVB & Familjehem map to your website;