facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Riksglasskolan

Story

Riksglasskolan är en skola i Pukeberg i Glasriket, som erbjuder olika former av utbildning inom glashantverket. Skolan har riksintag. Bland programmen ingår gymnasieskolans hantverksprogram, kvalificerad yrkesutbildning, utbildning för nordiska studenter samt uppdragsutbildning för studenter från hela världen.Några utbildningar vid RiksglasskolanHantverksprogrammet, Glasblåsning och FörädlingHantverkprogrammet glas är en treårig utbildning inom gymnasieskolan, dit man söker på sina grundskolebetyg (inga arbetsprover behövs). Sista dag för ansökan är den 1 februari.Kvalificerad Yrkesutbildning Glasskolan 80pUtbildningen är sökbar för dig som har grundläggande behörighet till högskolestudier.Glasblåsning 13pGlasförädling 12pDesign 10pEntreprenörskap och Affärsutveckling 21pLärande i arbete 24pUppdragsutbildning vid RiksglasskolanUtbildningen är till för studenter som önskar en specialdesignad och helt individuell studieplan för sin glasutbildning. Utbildningens längd kan variera från individ till individ.HistorikÄnda fram till 1950-talet utbildades Glasrikets nya glasarbetare inom den löpande produktionen -de unga blivande glasarbetarna ”sölade” under rasterna i hyttan. Att ”söla” innebar i detta sammanhang att de unga tränade, misslyckades och tränade igen för att till slut lyckas med de olika momenten.Omkring 1960 startades vid Orrefors glasbruk en integrerad glasutbildning. Ansvaret för utbildningen vilade på företaget och personal från glasbruket fungerade som lärare och instruktörer. Utbildningen bedrevs i samarbete med Nybro yrkesskola som svarade för den teoretiska delen av undervisningen. Eleverna arbetade praktiskt fyra av veckans dagar medan den femte ägnades åt teori.

Address: Orrefors
City: Orrefors



related searches: Glasblåsning gymnasium, Glas utbildning, Glasblåsning utrustning, Pukeberg, Pukeberg Glasbruk öppettider, Glasbruk Yrken, Glasblåsning utbildning Göteborg, Glasblåsare YH
Similar places near
Schwedische Glasschule Schwedische Glasschule 0 meter Verkar vara trivsam skola med möjlighet att utvecklas som individ.
National School of Glass National School of Glass 0 meter Verkar vara trivsam skola med möjlighet att utvecklas som individ.
Reviews
Verkar vara trivsam skola med möjlighet att utvecklas som individ.
Comment on this business

to add Riksglasskolan map to your website;