facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Rivendällgården på Kinnekulle

Rivendällgården på Kinnekulle

About

På Rivendällgården på Kinnekulle odlar och säljer vi våra naturliga, obesprutade grönsaker, bär och frukter.

Priser
Kinne Hushållningsgilles Landsbygdspris 2017
Stipendie från Flory Gates Stipendiefond 2018

Story

Hållbar bär, frukt - och grönsaksodling med ekologiska/naturenliga principer och metoder. På Rivendällgården lever vi i och med naturen. Vi strävar efter att ta största möjliga omsorg för jorden och djuren vi arbetar med. Vi hoppas att du kan smaka skillnaden.
Rivendällgården är en vacker, grönskande gård på Kinnekulle med fokus på att leva ett stillsammare och mer hållbart liv närmare naturen. Vi, Therese och Joseph Ernedal, har en mångfaldig trädgård och föder upp våra djur och odlar våra växter på ett naturligt, humant sätt med mycket kärlek. Vi gör det mesta av arbetet för hand på våra 2 hektar. Vi odlar med miljöns hållbarhet och naturens välfärd i centrum. Vi sår, planterar, rensar och skördar för hand med hjälp av moderna verktyg som är designade för småskaliga jordbruk och användes traditionellt, såsom hjulhackan och lien. Det kanske låter ineffektivt och bakåtsträvande, men faktum är att vi modellerar vår trädgård efter det jordbruk som varit mest produktivt per landarea någonsin, dvs ”French intensive gardening” utanför Paris på 1800-talet. Vi baserar också vår odling på traditionell japansk grönsaksodling i enlighet med världens mest välkände ekologiska grönsaksodlare och förebild idag, nämligen Eliot Coleman i Maine, USA. Dessa metoder har behållit och förbättrat jordens näringshalter och fertilitet i över 4000 år i Japan utan användning av konstgödsel.
I USA har Eliot Coleman startat en rörelse för småskaliga jordbruk och han är den man som står bakom hela det moderna begreppet ”ekologiskt”. Vi har också blivit influerade av permakulturens princíper och använder oss mycket av marktäckning gjord av naturliga material. Vi drömmer om att kunna förändra dagens importsamhälle till en mer lokal handel, både för miljöns och smakens skull.
Vi säljer purjolök, lök, gulbetor, ruccola, salladsmix, sockerärtor, vaxbönor, salladslök, schalottenlök, vitlök, rödbetor, morötter, squash, matpumpor, potatis, tomater, paprika, brytbönor, majrova, jordärtskocka och mycket mer. Vi har också bärodling med jordgubbar i juni-juli. Kom förbi med hela familjen and hälsa på våra frigående ankor, gäss. höns och utegrisar! Vi visar er gärna runt och berättar om odlingarna, örtagården, djurhållningen och miljöperspektivet. Gårdsbutiken har öppet under säsong maj-oktober. Hjärtligt välkomna!

Address: Kinne-Kleva Solbacken, 53396 Götene
Phone: 0707632264
moc.liamy@sisset
City: Götene
Zip Code: 53396


Similar places near
Malma Gård & Badene Egendom Malma Gård & Badene Egendom 4 km Trevlig lantlig miljö för lite sång o musik
Månstorp Magasin Månstorp Magasin 7 km Supermysigt gårdscafe. Bra utbud med bakelser och kakor. Så lite djur för barnen. Njö...
Mellomgården Mellomgården 7 km Bra och trevlig kund med glada grisar.
Mariedal Slott Mariedal Slott 8 km Ert privat fantastiskt vackert slott i magnifik natur. Väldigt väl bevarat med egen ...
Mariedal, Ova Mariedal, Ova 8 km Mariedals slott är ett slott i Götene kommun i Västergötland.Mariedals slott ligger i...
Kvarnbacka vid Kinnekulle Kvarnbacka vid Kinnekulle 11 km Fantastiskt ställe med fin natur. Rekommenderas.
Ubsolakullen Ubsolakullen 11 km
Götene Ridcenter AB Götene Ridcenter AB 20 km Trevlig anläggning. Åker gärna dit igen.
Reviews
Underbar gård där mycket produceras på liten yta. Genomgående hållbarhets- och kretsloppstänk och stor omsorg om både djur och natur.
Härliga och inspirerande personer med fin gård! Fantastiskt goda frukter och grönsaker!
Underbar atmosfär och personal. Prisvärda råvaror av bra kvalitet rekommenderas
Trevligt par som driver en ekogård
Great place! Översatt av Google Fantastiskt ställe!
Comment on this business

to add Rivendällgården på Kinnekulle map to your website;