facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Röda Korset Åmål

Röda Korset Åmål

About

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra.

Story

I Åmåls kommun är vi ungefär 345 rödakors-medlemmar i två olika rödakorskretsar: Åmålskretsen och Tösse-Tydje-Fröskogskretsen. Vi arbetar alla tillsammans, men med olika orter som bas.

Kretsarnas verksamheter ser olika ut men gemensamt för oss alla, liksom för rödakorsrörelsen i hela världen, är att vårt arbete vilar på sju grundprinciper.

Humanitet - Opartiskhet - Neutralitet - Självständighet - Frivillighet - Enhet - Universalitet

Röda Korset Åmålskretsen arbetar med att förhindra och lindra mänskligt lidande var det än uppstår och vem det än drabbar på många olika sätt. En aktiv flyktinggrupp finns inom kretsen som ansvarar för att stödja personer vars familjemedlemmar kommit bort under flykten.

Åmålskretsen arbetar aktivt med insamlingar för att aktivt kunna hjälpa människor i nöd.

Kretsen driver en mycket välbesökt second hand butik, Kupan som ligger i centrala Åmål- På kupan hittar du ett stort utbud av prisvärda kläder och andra varor. Affären fungerar även som en viktig social mötesplats för både medlemmar och besökare. Här finna kaffe, information om Röda Korset och framför allt någon att prata med.

Speciellt stolta är vi över vår re-design grupp som arbetar för att minska resursslöseriet genom att skapa fina handarbeten genom att göra om skänkta textilier och annat till något unikt och personligt.

Många av Åmålskretsen medlemmar arbetar frivilligt med att besöka äldre regelbundet, där de går ut och går tillsammans, fikar etc Dessa frivilliga skapar en meningsfull vardag för de som kanske inte har någon familj. Verksamheten administreras av Åmåls kommuns frivillig organisation Samverket.

Address: Norra Långgatan 11, 662 30 Åmål
Phone: 004653214119
City: Åmål
Zip Code: 662 30



related searches:
Reviews
Med säkerhet Åmåls bästa second-hand butik. Ett ständigt föränderligt sortiment och mycket hängiven personal. Rekommenderas starkt
Jättefin butik med trevlig personal! Deras redesign avdelning va jättehäftig. Bästa secondhandbutiken jag varit på
Kan man köpa flera grejor. Jätte mycket fint
Får betala extra för Swish och kontanter tog de ej
Trevligt att träffa några som gör en dag gladare
De Säljer billiga begagnade kläder och skor och olika soker
Alltid lika trevligt bemött
Trevlig personal, billiga och väl organiserade varor.
Liten affär nästan bara kläder
I källaren finns massvis med vintagekläder, i övrigt en vanlig röda korset second hand.
Comment on this business

to add Röda Korset Åmål map to your website;