facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Romanian Imprisonment Watch

Romanian Imprisonment Watch

About

Romanian Imprisonment Watch sau Raportorul Arestărilor din România face parte din asociaţia neguvernamentală Romanian Human Rights Watch.

Story

Romanian Imprisonment Watch sau Raportorul Arestărilor din România face parte din asociaţia neguvernamentală Romanian Human Rights Watch şi este un punct de sprijin pentru cetăţenii români care au fost supuşi măsurilor privative de libertate indiferent de forma acestora începând din Decembrie 1989 si până când existenţa acestui forum va deveni inutilă ca rezultat al modificării legilor Româneşti. Asociaţia sprijină cetăţenii români domiciliaţi în Ţară sau în afara ei în toate situaţiile în care drepturile fundamentale ale acestora sunt încălcate.

RIW este un for de liberă exprimare si un reprezentant al cetăţenilor români care au fost privaţi de libertate, în fata instituţiilor internaţionale în condiţiile în care până in 2006, nu exista un cadru juridic care sa permită privarea de libertate şi în condiţiile în care Puterea nu face nimic pentru a repara aceasta situaţie.

Prin dialogul iniţiat şi medierea între societate şi clasa politică a României, prin acţiunile sale şi prin constanta supraveghere a funcţionării sistemului legislativ naţional, Romanian Imprisonment Watch este una din instituţiile importante ale societăţii civile romaneşti.

Noi facem posibila combaterea corupţiei, a discriminărilor de orice natură dar mai ales crearea unui climat social in care dezvoltarea unei societăţi deschise, bazată pe regulile Statului de Drept devine o realitate si nu un deziderat.

RIW s-a născut din dorinţa firească de exprimare a dreptului cel mai elementar al individului, dreptul la libertate care a devenit un lux într-o tara în care Legea este arbitrară iar abuzul un instrument politic.

RIW promovează o politică a respectului pentru drepturile fundamentale ale omului aşa cum sunt ele definite în tratatele internaţionale la care România a aderat şi care au prioritate în faţa dreptului intern.

RIW reprezintă acea clasă socială folosită ca masă de manevră în toate situaţiile în care realitatea trebuie manipulată şi când Puterea alege spectacolul menit să creeze un fals confort politic şi social.

Atunci se foloseşte arestarea şi condamnarea fără proces altul decât cel mediatic împotriva unor oameni cărora nu le este dată nici o şansă de a fi consideraţi nevinovaţi până la proba contrarie, iar aceste abuzuri se fac de dragul spectacolului oferit comunităţii internaţionale în vreme ce adevăraţii corupţi ocupa poziţii publice.

RIW va continua să reprezinte cazuri în care justiţia este sacrificată de dragul punctelor dobândite de la comunitatea internaţională care nu cunoaşte de fapt cel mai de valoare produs exportat de România de astăzi şi anume corupţia instituţionalizată.

Romanian Imprisonment Watch este iniţiatoarea procesului de evidenţiere a absenţei cadrului legislativ necesar pentru aplicarea măsurilor de executare a pedepselor privative de libertate dar şi a măsurii arestării preventive încă din anul 2001.


Prin acţiuni constante la nivelul Uniunii Europene si al altor instituţii internaţionale la care România este parte dar şi prin dialog direct cu reprezentanţi ai Guvernului României, Romanian Imprisonment Watch a reuşit să impună adoptarea de către Parlamentul României a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Romanian Imprisonment Watch este finanţat integral prin eforturile fondatorilor si membrilor săi, fără vreo contribuţie care sa implice afilierea sau subordonarea organizaţiei noastre fata de principiile, regulile sau cerinţele vreunei instituţii private sau publice, politice, religioase sau de alta natura.

Address: S:T Hansgatan 55, 62156 Visbyslätt, Gotlands Län, Sweden
Phone: +46498219214
City: Visbyslätt
Zip Code: 62156



related searches: Romanian imprisonment watch free
Similar places near
Gotland GAME Students Gotland GAME Students 399 meter Fantastisk studentkår som gör allt för sina medlemmar om inte mer :D
Comment on this business

to add Romanian Imprisonment Watch map to your website;