facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Rosenlöfs Tryckerimuseum

Rosenlöfs Tryckerimuseum

Story

Ett museum utöver det vanliga!
Rosenlöfs Tryckerimuseum är helt unikt i sitt slag och har ingen motsvarighet i hela Europa, förmodligen inte i hela världen.

Museet är bevarat i sin helhet, alla maskiner och övrig utrustning är i samma skick som de var den 5:e juli 1974 då verksamheten lades ned, när de anställda tog sin väska, släckte lyset, låste och gick hem.

Vid Rosenlöfs får besökaren uppleva känslan av att gubbarna bara gjort kväller, för att återkomma till jobbet dagen efter.

Rosenlöfs Tryckerimuseum är unikt på flera sätt, bland annat för att det är ett fungerande bruksmuseum och en komplett arbetsplats, helt bevarad med all originlutrustning för handsättning, tryckning och bokbindning som fortfarande används om än i liten skala.

Utvecklingen från det gamla typografiska hantverket till dagens digitaliserade tryckmetoder har gått på några decennier. Men här kan besökaren uppleva hur de gamla grafiska yrkena i sätteriet, tryckeriet och bokbinderiet gick till för mer än hundra år sedan.

Address: korsikavägen 26, 81293 Kungsgården
Phone: 070-552 34 18
City: Kungsgården
Zip Code: 81293


Reviews
Tycker man om tryckerier eller gamla saker tycker man om de här. Tycker man om gamla tryckerier kommer man älska det.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Rosenlöfs tryckeri stod för fäfot under flera decennier. Nu ett livaktigt grafiskt museum som visar hur det var förr
Unikt museum med fascinerande känsla av att de som jobbar där nyss stängt. Maskinerna funkar och används än. Sååå många fina detaljer från en bransch som helt förändrats på relativt kort tid.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mycket intressant museum med flera unika tryckpressar mm.
Lärorikt och intressant genomgång av trevlig och kunnig personal
Intressant roligt att höra hur det gick till för trevlig guide värt ett besök
Spännande miljö. Mycket trevlig och lärorik guidning.
Mycket trevlig tillbaka blick i tiden
Mycket intressant och trevligt ställe.
Intressant och väldigt trevligt bemötande
Comment on this business

to add Rosenlöfs Tryckerimuseum map to your website;