facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Rudenstams Parti AB

Rudenstams Parti AB

About

Företagets historia
Rudenstams Parti startades på 1950-talet av Nils Rudenstam. Företaget var tidigt inriktat på försäljning av svenska bär och svensk frukt till större och mindre grossister samt ett mindre antal detaljister.

Story

Företagets historia


Rudenstams Parti startades på 1950-talet av Nils Rudenstam. Företaget var tidigt inriktat på försäljning av svenska bär och svensk frukt till större och mindre grossister samt ett mindre antal detaljister. Försäljningsområdet var i första hand koncentrerat till norra Småland och Östergötland. Den svenska säsongen förlängdes på våren med omfattande import av danska äpplen. Företaget hade en begränsad omfattning och förutom Nils och Brita Rudenstam sysselsattes 1 - 2 chaufförer.

Under andra halvan av 1960-talet och början av 1970-talet vidgades försäljningsområdet till Göteborgs Partihallar och senare också till Stockholms Partihallar, särskilt då försäljning av svenska produkter till grossister i dessa områden. Samtidigt trädde nästa generation genom Magnus på heltid in i företaget. Detta innebar att sortimentet utvidgades och att försäljningen direkt till butiker och butikskedjor blev en allt viktigare del av företagets verksamhet. Under 1980-talet kom också Pelle och Maria att engagera sig på heltid i företaget, som växte i omsättning och antal anställda.

Grunden för företagets affärsidé lades redan på 1950-talet av Nils Rudenstam: en kombination av att samarbeta nära med odlare för vissa nyckelprodukter (jordgubbar och äpplen) tillsammans med egen import samt köp ifrån svenska importföretag skall prägla vårt inköpsarbete! Tillsammans med våra kunder eftersträvar vi hög kvalité och hög flexibilitet - ett koncept som vi upplever som tidlöst! Vi vill leverera extra värde till våra kunder!

Address: vistakullevägen box 181, 56123 Huskvarna
Phone: 0365590700
es.smatsnedur@ellep
City: Huskvarna
Zip Code: 56123



related searches: Rudenstams parti ab huskvarna, Rudenstams AB
Similar places near
Huskvarna Saluhall Huskvarna Saluhall 6 km Bra butik om man vill handla färsk mat såsom frukt&grönt, också lite billigare än...
Reviews
Bra service och rent och fräscht
Comment on this business

to add Rudenstams Parti AB map to your website;