facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Rundqvistagården Duvemåla

Address: Emmaboda
City: Emmaboda


Similar places near
Anemåla Anemåla 2 km
Lammgården i Moshult Lammgården i Moshult 8 km Vi har en gård med ekologisk produktion, där vi har får, hästar, höns, hundar och en ...
Reviews
Lite fint var det och med tanke på historien så är det kul att besöka
Mycket intressant historia. Välbevarade saker i boningshuset,,, en trevlig rundvandring Mysigt att sitta i trädgården och avnjuta en kopp kaffe
Underbar plats i skogen med ett kafé som serverar äkta småländsk ostkaka. När vi var där var det en trevlig och gullig dam och en yngre tjej som jobbade, iklädda tidstypiska kläder. Obs, bra väder ett måste! Finns en stor parkering bredvid.
Riktigt häftigt att få se det som troligtvis var inspirationen till karaktären Kristina i Utvandrareposet...nämligen Wilhelms egen mormor. Huset är fint bevarat och olika redskap har lagts ut för beskådning från samtiden. Värt ett besök om du gillar böckerna.
Fika gärna men missa för allt i världen inte guidningen! Vi fick bekanta oss med Vilhelm Mobergs mormor, fick höra rörande sång om Kristina från Duvemåla samt höra historien om de Rönnqviskska syskonen. Mycket intressant och fint på alla vis!
Fin natur Historisk plats
Trevligt utflyktsmål med mycket historia. Hittade trevligt fikabord intill kohagen med en nyfiken häst som övervakade oss och skrattade tillsammans med oss.
Fantastiskt vacker by!!!
Comment on this business

to add Rundqvistagården Duvemåla map to your website;