facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Runkesten

Address: Rumskulla, Rumskulla, Kalmar Län, Sweden
City: Rumskulla


Reviews
Ett minne för livet vill jag lova. Uppskrapat knä och mossa i håret i jakt på stenen i 33 grader och gassande sol. När vi väl hittade den var den ju cool men nja, skulle väl inte säga att det var värt besväret. Fanns dock en lång mindre äventyrlig väg som kanske hade kunnat få mig att tycka annorlunda
Gigantiskt flyttblock, väl värt den lilla promenaden. Kör mot Katthult, efter en liten bit kanske 1 km finns en liten transformator på vänster sida. Parkera där och korsa vägen och följ markeringarna. Efter ca 500 m sväng vänster vid skylt fornminne.
Ofattbart läge på denna stenbumling, att inlandsisen droppat den här av alla ställen, lite knepigt att hitta den, bästa vägen in var vid skylten "Katthult 9" från väg 40. Sedan var det vägbommar överallt ifrån Mariannelundsvägen, så där fick man försöka hitta en parkering och gå ifrån.
En trevlig avstickare. Skogsvägen dit var fin. Vi hittade smultron och blåbär. Bra för barnen att få springa av sig. Själva stenen var väl sådär. Den låg där. Och det har den gjort länge. Tydligen inlandsisens fel. Jag lyckades röra den nån mm. Roligast med stenen är nog namnet.... Väckte en del munterhet på sociala medier!
Häftigt att man med enkel handkraft kan få en sådan stor sten i lätt gungning.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
En väldigt stor sten som ligger mitt ute i skogen
Det var en riktig lättnad när jag hittade det här stället efter No Nut November. Målade stället vitt!
Man kan lätt missa att det finns parkering, vi följde Google maps och den visade helt galet. Sedan så finns det en vandringsled man kan följa. Lite missvisande står det : "fornminne" på en skylt. Ett flyttblock är inget fornminne. Precis som någon skrev här tidigare. Annars ser det häftigt att se blocket. Mycket svartmyror som någon tidigare påpekat.
Trevlig sten men dåligt uppskyltar. Vi och många andra gick runt och letade länge. Orange markering hår från två håll vilket blir väldigt förvirrande. Skylten in till stenen borde stå Runkesten och inget annat. Fornminne är något gjort av människor i forna tider. Gör det enkelt: skriv Runkesten på sista skylten så fattar alla.
Fint naturområde och lätt väg att gå Om man följer vägen och inte gps!. Följ skylten för forminne och håll er på vägen, följ inte stigen som gps visar, då blir det svårt att hitta!
Comment on this business

to add Runkesten map to your website;